Ouders ontmoeten ouders in laagdrempelige locatie.
Ouders ontmoeten ouders in laagdrempelige locatie. (Foto: aangeleverd)

Wekelijkse koffie-ochtend ‘Bakkie Kroost’ voor ouders

Algemeen

PURMEREND - Het Bruin Café van woon-zorgcentrum De Rusthoeve is sinds een aantal weken de vaste locatie voor de wekelijkse koffie-ochtend “Bakkie Kroost”. Elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur zijn ouders die graag anderen willen ontmoeten van harte welkom. Organisator van dit initiatief is Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen in Purmerend.

Buurtgezinnen koppelt gezinnen die wel een steuntje kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Daarmee krijgen de kinderen wat extra liefde en aandacht terwijl de ouders worden ontlast. Tijdens de vele kennismakingsgesprekken met de gezinnen heeft Yolanda ervaren dat met name veel moeders zich regelmatig alleen of zelfs eenzaam voelen. Hoewel in Purmerend veel activiteiten zijn georganiseerd om eenzaamheid tegen te gaan, merkte zij dat deze doorgaans gericht zijn op ouderen. Het idee zelf iets te organiseren voor deze doelgroep, was gauw geboren.

De koffie-ochtend is laagdrempelig: aanmelden hoeft niet, neem gerust iemand mee en de prijs van een kopje koffie of thee is laag. Dankzij enkele sponsors is het eerste bakkie zelfs gratis. De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle wijken, in het centrum van Purmerend. John van Drempt, Teamleider Hospitality van De Rusthoeve, was direct enthousiast. De wijkpleinfunctie van De Rusthoeve wordt ook hiermee meer verwezenlijkt. En de ouderen vrolijken helemaal op van de kleintjes die af en toe tijdens het gym-uurtje rondhuppelen, terwijl de moeders van hun koffie of thee genieten.

Meer informatie: Yolanda van der Arend, via 06-48431089 of yolanda@buurtgezinnen.nl.

“Ook community building - dus het opbouwen van relaties en netwerken voor mensen - behoort tot de taken van Buurtgezinnen”, legt Yolanda uit.