Burgemeester Don Bijl feliciteert Willem en Jopie Oostervink-De Vries met hun 70-jarig huwelijk.
Burgemeester Don Bijl feliciteert Willem en Jopie Oostervink-De Vries met hun 70-jarig huwelijk. (Foto: Evert Ruis)

Echtpaar Oostervink-De Vries viert 70-jarig huwelijk

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op woensdag 1 juni om 13.00 uur een felicitatiebezoek aan het echtpaar Willem en Jopie Oostervink-de Vries ter gelegenheid van hun 70-jarig huwelijk.

Willem (94 jaar) en Jopie (93 jaar) zijn op 24 mei 2022 70 jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar op de veerpont over het IJ toen ze beiden nog in Amsterdam-Noord woonden. Hun verkeringstijd werd een spannende periode omdat Willem als dienstplichtige voor 2,5 jaar naar Indië werd gestuurd, maar de liefde hield stand. 

Grote familie

Het stel heeft in Amsterdam, Roozendaal en Hoorn gewoond. Sinds 1965 woont het echtpaar in Purmerend. Eerst in de Boeierstraat en sinds tien jaar in wooncomplex Triton. Het echtpaar kreeg drie kinderen (twee zoons en één dochter) en heeft inmiddels acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. 

Leraar

Willem was vroeger loodgieter in Amsterdam, heeft in Roozendaal een installatiebedrijf opgezet en is leraar installatietechniek geweest op de LTS in Amsterdam-Noord. 

Coupeuse

Jopie was coupeuse op een modeatelier in het centrum van Amsterdam. 

Watersport

Naast hun werk en het gezin heeft watersport altijd een belangrijk deel uitgemaakt van het leven van Willem en Jopie. Eerst met een zeilkano en een 16m2 (een middelgrote open zeilboot) en later met een motorboot waarmee zij Nederland hebben verkend. 


Het bruidspaar viert hun 70-jarig huwelijk met de kinderen.