Muzikale lezing Agnes Kaufmann in Parkinsoncafé Verpleeghuis Overwhere

PURMEREND - In Verpleeghuis Overwhere is pianist Agnes Kaufmann een graag geziene en gehoorde gast als zij op een middagje door de week weer eens een concert komt geven. Door de geestige manier waarop ze muziek introduceert en presenteert is dat altijd volop genieten voor de bewoners. Op maandagmiddag 13 juni is zij er weer aanwezig.

Toen de culturele commissie van Overwhere aan de weet kwam dat Agnes ook vaak lezingen verzorgt waarin ze de heilzame werking van muziek belicht, werd haar gevraagd om dat ook eens in het verpleeghuis te komen doen. En met name voor Parkinsonpatiënten. Met haar koor Sleutelen zal Agnes de aanwezigen op 13 juni zeker uitnodigen om mee te zingen. Ze weet uit ervaring dat het brein daarbij op meerdere plekken geprikkeld wordt waarbij het hele lichaam zich wel gaat voelen, maar ook ademhaling en hartslag worden beïnvloed. Na haar studie Gezondheidskunde werd ze onder meer aangesteld als docente/coach bij de RSG, maar ontpopte zich daarnaast tot begaafd begeleider voor koren en rondde bovendien een opleiding tot dirigent af. Meer info: www.koor-ffsleutelen.nl


 Voor Agnes was het de eerste keer dat ze een uitnodiging voor een dergelijke doelgroep kreeg en vond dat heel vererend. Maar ze knoopte er nog wat aan vast: "Dan vraag ik mijn koor Sleutelen er bij! Na de coronapandemie is dat eind februari weer bescheiden opgestart, maar o, die mensen stralen zó de vreugde van het zingen uit!”