Afbeelding
(Foto: Mieke Bakker)

Turncentrum Waterland zoekt nieuw talent

REGIO - Turncentrum Waterland organiseert op zondag 19 juni een turninstuif in de zaal van MFC De Boomgaard in Zuidoostbeemster. Deze is bedoeld voor jongens en meisjes die geboren zijn in 2015 en 2016. Het samenwerkingsverband tussen de gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveaus hoopt middels deze instuif nieuwe talenten te interesseren.

In 2017 heeft Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van MFSA de Beuk in Purmerend in gebruik genomen. Een prachtige trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talenten als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren op regionaal en landelijk niveau.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er zijn ruim 100 turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland. Zij worden begeleid door meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers aan het turncentrum verbonden en wordt er professionele begeleiding op het gebied van onder andere fysiotherapie geboden. "Dit seizoen hadden we ruim 20 deelnemers aan de Nederlandse Kampioenschappen en werden er vele medailles en bekers gewonnen", schetst Liesbeth Klinkhamer Albertsma de mogelijkheden. 

Na bijna twee jaar met periodes van beperkende maatregelen en buitentrainingen kon er vanaf half januari weer in de turnzaal trainen en aan wedstrijden deelnemen. "We richten ons vizier weer op de toekomst en daarom maken we ook volop plannen voor nieuwe groepen. De kinderen kunnen zich op 19 juni volop uitleven op de turncircuits die we hebben klaargezet en ondertussen zal er gekeken worden naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel."

Alle deelnemers krijgen een uitnodiging om een proefles bij de recreatie te volgen en talentjes kunnen na de zomervakantie voor een proefperiode van 8 weken bij Turncentrum Waterland gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.


De turninstuif op 19 juni is van 13.15 tot 14.30 uur, inlopen kan van 13.00 tot 13.15 uur. MFC De Boomgaard is gevestigd aan Middenpad 1 in Zuidoostbeemster Voor aanmeldingen stuur een mail naar info@turncentrumwaterland.nl




Afbeelding