Staaltje burenhulp

In deze warmte vond ik het een goed idee om boodschappen online te bestellen. Door een ongelukje kan ik tijdelijk niet autorijden en dan brengt Jumbo uitkomst. Jumbo bezorgt aan huis. Supermakkelijk. Onder andere zaten er bij mijn boodschappen dertig literpakken melk, precies zoals ik had besteld. Wij drinken melk in de koffie, dus er gaat nogal wat doorheen. Ik was alleen zo dom om bij de bestelling te vergeten 'houdbare melk' te zetten, waardoor wij verblijd werden met dertig liter verse dagmelk. Beperkt houdbaar dus. Zeker met deze warmte.

Ik zat te shaken. Dit is een probleem. Hoe los ik dat op? In gedachte zag ik mezelf al over een paar dagen dertig liter melk door de gootsteen kukelen. Ik belde bibberend Jumbo op en hoi….bij wijze van hele hoge uitzondering mocht ik de dertig pakken ruilen maar wel in een Jumbowinkel. Als het maar wel vandaag kon, want verse melk is verse melk.

De dichtstbijzijnde Jumbo is in Landsmeer. Mijn hemel, hoe kom ik daar, schoot door me heen. Ik kan/mag immers niet rijden met die gipsen poot. 'Tineke', schoot direct door me heen, 'de buurvrouw'. Zij is de enige die thuis is in de buurt! Ik legde haar uit hoe stom ik gedaan had, maar Tineke weet van wanten en liet alles uit haar handen vallen en kwam meteen in actie. “Kom op, ik rijd wel even, dat varkentje wassen we samen.” Heerlijk zo’n meid.

En zo klotsten we met dertig liter melk achter in haar auto naar Jumbo, waar al dertig liter HOUDBARE melk klaar stonden om geruild te worden. Probleem opgelost. Jumbo, wat een superservice! En Tineke, wat een staaltje burenhulp heb jij daar even geleverd! Dank je wel.


Barbara van Wijk