Wijzer na lezingen

LANDSMEER - Wijzer Landsmeer start met het najaar seizoen op 2 september. In een iets vernieuwde opzet maar nog steeds bij SamenMeer aan de Dr. M.L. Kingstraat 2b.

Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand is er een lezing met beeldmateriaal en spreker, iedere derde vrijdagmiddag wordt er een film of documentaire vertoond. Tijdstip: 14.00 tot 16:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 inclusief koffie/thee.

Breed publiek

Het aanbod is bedoeld voor een breed publiek. Vandaar dat de onderwerpen variëren tussen cultuur, kunst, natuur, maatschappij, geschiedenis en reizen. 

Blik verruimen

De lezingen en/of films hebben de opzet de blik van de bezoekers te verruimen en hun kennis te vergroten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Men kan dus aanhaken bij het onderwerp dat aanspreekt.

Programma

Het aanbod voor najaar 2022: 2 september: lezing naar aanleiding van een reis door Midden Amerika door Harry en Gea Zuiderent; 16 september: film Tracks; 7 oktober: lezing over de wondere wereld van paddenstoelen door Henk en Jenny Breij; 21 oktober: film Earthflight North America; 4 november: lezing over vaccinaties door de eeuwen heen door Winston Willekes Macdonald; 18 november: film Fietsen naar de maan; 2 december: lezing over dood en begraving in het Oude Nabije Oosten door Diederik Meijer

Tips zijn welkom

Een programmaboekje ligt bij SamenMeer en de bibliotheek in Landsmeer. Het team van Wijzer Landsmeer is altijd in voor interessante tips over onderwerpen en eventuele wensen. 


De middagen worden georganiseerd door Angelien Horn en Lidy Ridder in samenwerking met SamenMeer.