Regenpijp zonder kit. Gevolg: lekkage.
Regenpijp zonder kit. Gevolg: lekkage. (Foto: Aangeleverd)

Zuiderzeelaan

Vervolg artikel voorpagina

tegen de jaarlijkse huurverhoging, iets waar ze zich gezien de omstandigheden allerminst in kunnen vinden.

De reactie van de onderaannemer gaf weinig kans op een succesvol bezwaar. Wat de gebreken betreft werd gevraagd om deze per woning aan te geven. De bewoners hebben dat gedaan. En toen bleef het stil.

Er volgde daarom op 4 juli een nieuwe mail, omdat de contactpersoon van REBO Vastgoed telefonisch niet bereikbaar was. Opnieuw zonder resultaat. 

Tussendoor is er contact geweest met de gemeente Landsmeer omdat er tevens problemen zijn met het riool. Bij een controle is echter geconstateerd dat het riool goed functioneert. De gemeente heeft geadviseerd om toch maar weer REBO Vastgoed hierover aan te spreken of Heijmans, omdat deze het riool onder en aan de achterzijde van de woningen heeft aangelegd. Maar volgens de bewoners legt REBO Vastgoed het probleem wederom bij de gemeente en onderneemt het geen actie richting Heijmans.

Twee bewoners hebben dan toch maar zelf een monteur ontboden om naar verstoppingen in hun woning te kijken. Het bleef bij kijken; het probleem werd wederom doorgeschoven naar de gemeente Landsmeer. Reden hiervoor is dat dit probleem in heel Landsmeer zou spelen.

Van kastje naar muur

Ten einde raad wenden ze zich nu tot wethouder wonen Marion Breij. Ze hebben haar een mail gestuurd in de hoop dat zij een rol kan spelen bij het oplossen van alle problemen. Want zelf weten ze het nu even niet meer. Ze vinden dat ze van het spreekwoordelijke kastje naar de muur worden gestuurd, als ze al antwoorden en reacties op hun vragen krijgen. 

Jennifer: “Alleen wanneer we de verhoogde huurpremie weigeren over te maken, ontvangen wij dezelfde week nog een brief in de bus.”

Reactie REBO

"REBO Vastgoed Management beheert namens onze opdrachtgever sinds oktober 2019 het complex aan de Zuiderzeelaan”, stelt een woordvoerster desgevraagd. "REBO heeft huurderstevredenheid hoog in het vaandel en we betreuren het zeer dat enkele huurders van het complex aan de Zuiderzeelaan ontevreden zijn en zich niet gehoord voelen. De klachten zijn bij ons bekend en hebben onze aandacht. Er heeft een inventarisatie van de klachten plaatsgevonden. Begin vorige maand is per adres een terugkoppeling geweest van de vervolgacties door REBO. Diverse klachten zijn reeds opgelost. In sommige gevallen zijn de klachten wat meer complex, bijvoorbeeld waar aanvullend onderzoek nodig is. Dan vraagt het meer tijd. Wij hebben tot op heden naar ons beste vermogen gehandeld. Klaarblijkelijk is het voor deze huurders nog ontoereikend geweest. We zullen in contact blijven met de desbetreffende bewoners en verwachten tot een definitieve oplossing te komen.”