Duel om de bal
Duel om de bal (Foto: HMA-fotografie)

Die Haghe klopt Wippolder in eigen huis

De strijd tussen Wippolder, nummer vier van de ranglijst, en Die Haghe, de nummer twee,  werd door de laatste al binnen een kwartier beslist. De tweede helft was bijna geheel voor de gastheren, maar Die Haghe ging toch met drie volle punten naar huis.

Door Wim van de Graaf

Die Haghe overrompelde de thuisploeg door al na twee minuten de score te openen. Sami Aoulad Said werd op weg naar het doel neergelegd en de toegekende vrije schop werd door Mike de Graaf hard ingeschoten: 0-1. Die Haghe voetbalde in de openingsfase erg goed en wist de score tien minuten later al uit te breiden. Er ging een razendsnel uitgevoerde aanval opgezet door Noah Abid aan vooraf waarna Jelle Halsema de bal hard en strak inspeelde op de inlopende Sami Aoulad Said. Hij schoot de bal beheerst achter doelman Koen Buijze: 0-2. Die Haghe bleef de gehele eerste helft de bovenliggende partij en Alvin Kimu Ngoy loste in de 22e minuut een kiezelhard schot, dat nu wel door de Delftse doelman goed werd gepakt. Pas na ruim een half uur was daar het eerste schot van Wippolder op het doel van de latere uitblinker Justin van Look. Op slag van rust was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van de thuisploeg, waarbij een door Die Haghe ingeschoten bal pardoes op de paal belandde en het zo maar 0-3 had kunnen staan.

Terug vechten

Na de rust probeerde Wippolder zich terug te vechten in de wedstrijd. Bij Die Haghe was Sami Aoulad Said wegens een blessure vervangen door Chico Mulder. De thuisploeg trok steeds vaker richting het doel van Die Haghe. Een vrije schop voor Wippolder op twee meter van het doel van Die Haghe ketste van de opgetrokken muur af. Vanaf dat moment was het Die Haghe-doelman Justin van Look die zich positief wist te onderscheiden door bij diverse doelpogingen van Wippolder telkens reddend op te treden. Door de toenemende druk van de gastheren en de vaak fluitende arbiter ontstond ineens een grimmiger sfeer binnen de lijnen. Wippolder kon tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer produceren. Daley Uythof van Wippolder schoot de bal hard en fraai in de verste hoek: 1-2. Wippolder ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, waardoor ook Die Haghe nog kansen kreeg op het bevrijdende derde doelpunt. Zo was Noah Abid dicht bij deze treffer, maar hij kon net niet zijn voet achter een voorzet zetten. Zo bleef het tot en met de lange blessuretijd nog erg spannend voor het verkleumde - maar in grote getalen opgekomen - Die Haghe publiek.

Door deze benauwde overwinning is Die Haghe op twee punten gekomen van koploper VELO dat met 3-1 verloor van sv Nootdorp. En laat dat nu net aanstaande zaterdag de laatste tegenstander van het jaar voor Die Haghe op Ockenburgh zijn …