De inzet van GDA invaller Frans Tetteroo zal ook hier geen doel treffen. Teamgenoot Arnout Ooijevaar kijkt hoopvol toe. (Foto: Berry Heemskerk)

GDA beleeft complete offday in Rijswijk

Op een koud sportpark in Rijswijk trad GDA zaterdag aan tegen Vredenburch. De Loosduinse formatie was geen schim van de laatste weken, vanaf de 20e minuut liep het alleen maar achter de bal aan.

Door Wil aan de Wiel

Vredenburch opende in de 20e minuut de score uit een vrije trap. Vijf minuten later kreeg Nick Selier op zo'n tien meter van het vijandelijke doel een prachtkans maar zijn inzet vloog hoog over. GDA speelde een matige wedstrijd en was net overal een stapje te laat. Vredenburch had meer controle over de bal en was in de tegenstoot best wel gevaarlijk, zeker toen Dennis Heemskerk aan de linkerkant van het strafschopgebied makkelijk werd uitgespeeld en de spits de bal vrij in de korte hoek binnen kon schieten: 2-0. GDA-trainer Robin den Dulk moest in de rust flink aan de bak om de koppen frisser aan de aftrap voor de tweede helft te krijgen. GDA probeerde na de rust aan te zetten tot een overwicht maar in de 56e minuut ging dit faliekant mis. Robin Boek ging in zijn enthousiasme doorjagen op een verdediger die zich er onderuit wurmde, de diepe bal op de linksbuiten was genoeg om de Vredeburch aanvaller één-op-één met GDA-goalie Visser te zetten: 3-0. Robin de Dulk bracht een aantal nieuwe spelers in het GDA-team maar het spel werd er niet beter op. Jeroen Mantel schoot nog wel de 3-1 voor GDA op het scorebord en in de absolute slotfase werd Arnout Ooievaar binnen de beruchte 16 meter onreglementair gestuit wat een 11 meter trap opleverde. Ooievaar zelf zag zijn strafschop gestopt worden. Zaterdag 10 december speelt GDA de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld tegen Semper Altius dat nog met nul punten onderaan staat.