Tot de 60e minuut ging de wedstrijd redelijk gelijk op, daarna maakte S.V. Loosduinen het verschil. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen wint met goed spel in tweede helft van VCS

Op wederom een koud Madestein, waarbij de toeschouwers de zijde in de luwte kozen, speelde het eerste elftal van S.V. Loosduinen een bijzondere wedstrijd. Het was vermoedelijk de enige amateurwedstrijd in Nederland waarbij het aanvangstijdstip niet kon worden verzet voor de wedstrijd van Oranje. Dit vanwege het veto van VCS. Het begin van Nederland tegen USA en het eerste doelpunt van Memphis Depay werden dan ook door velen gemist of ze kregen het mee op een tweede scherm.

Door Jan Tazelaar

Zonder de geschorste Mike Lunenburg maar met Koen Rienstra in de basis deed Nemo Verstraten, één minuut na het doelpunt van onze Pupil van de Week Jordi Buis, hem na. VCS was nauwelijks aan de bal geweest toen Bart Ruwaard op rechts Tom Vrieling de diepte in stuurde. Vrieling bediende Nemo op maat en de 1-0 stond op het scorebord. Dat was voor de Loosduinse aanhang hoogtepunt nummer 1.

In de eerste 15 minuten vielen de kansen voor Loosduinen als rijpe appeltjes uit de boom, maar helaas werd daarvan geen enkele benut. Daarna ontspon zich de strijd op en om het middenveld waarbij VCS iets bovenliggend was. Dat kwam met name door de aanvoerder van VCS die overduidelijk de beste speler bij de tegenstander was.

In de 25e minuut werd een interventie van Koen Rienstra onterecht met een vrije trap vlak voor de 16 meter bestraft. Hij kreeg vervolgens ook nog eens geel. De vrije trap werd onberispelijk benut: over de muur in het dak van het doel: 1-1.

De rest van de eerste helft werd met wisselende momenten voor de doelen uitgespeeld, waarbij er nog vier gele kaarten werden gegeven; drie aan Loosduinen en eentje voor VCS. Ruststand derhalve 1-1.

Hattrick

Na rust (onder het schitterende nieuwe kunstlicht) wederom een wisselend beeld. Een uittrap van de VCS-keeper werd helaas niet goed beoordeeld en de spits van VCS kon daarop vrij doorlopen om vervolgens Pieter Blanken kansloos te laten. De 1-2 viel in de 55e minuut. Wat er daarna in de 60e, 70e, 75e en 85e minuut gebeurde, grenst aan het ongelofelijke. Allereerst een mooie aanval opgezet door Kris Flinterman. Het schot op doel werd niet goed verwerkt door de VCS-doelman waarna de afvallende bal door Bart Ruwaard redelijk eenvoudig in het doel werd gewerkt: 2-2. Een moment waarop je denkt dat een puntje mooi genoeg is. Daar dacht Jeroen Rampaart anders over, want 10 minuten later bij een scrimmage voor het doel van VCS werd de bal wat flauwtjes uitverdedigd. Vanaf ruim 20 meter haalde Jeroen verwoestend uit 3-2. Er is geen begrip te vinden zwaarder dan verwoestend, maar de doeltreffende schoten van Depay en Blind kunnen in vergelijking hiermee kinderschotjes genoemd worden. Bij S.V. Loosduinen durven ze nu al te zeggen dat dit het doelpunt van het seizoen wordt! Vijf minuten later was er een diepe stuiterbal op Bart Ruwaard die simpel met een lobje de 4-2 aantekende.

Inmiddels was het Nederlands elftal onder luid gejuich op 1-0 gekomen. Op het veld in Loosduinen verloor de VCS-keeper bij een uittrap de bal. Bart Ruwaard wist daar wel raad mee: hij scoorde zijn hattrick. De wedstrijd eindige in 5-2. Een geweldige opsteker voor Loosduinen, die volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd in 2022 speelt tegen een zeer moeilijke tegenstander: BMT. BMT won immers met 3-1 van koploper PGS-Vogel.

S.V. Loosduinen staat nu op een achtste plaats en, niet onbelangrijk, in sommige fases in de tweede helft leek het voetbal op voetbal! Het laatste hoogtepunt van de dag was het gezamenlijke festijn in onze kantine, waarbij de zege van Nederland uitbundig werd gevierd: zo'n 150 Loosduiners zorgden voor een feestje en daar hadden ze, ook gezien het eigen spel en de uitslag, alle reden toe.