William de Blok vraagt zich af wat de bouw 250 woningen betekent voor de leefbaarheid in de wijk.
William de Blok vraagt zich af wat de bouw 250 woningen betekent voor de leefbaarheid in de wijk. (Foto: HvdH)

HvDH wil onderzoek naar Madeliefveld

Als het aan het stadsbestuur ligt, wordt in 2022 gestart met de bouw van 250 woningen op het Madeliefveld in Leidschenveen. Hart voor Den Haag raadslid William de Blok vindt dit niet realistisch. Zijn partij neemt in het verkiezingsprogramma een onderzoek op naar de gevolgen voor de leefbaarheid.

De Blok: "We zien in andere stadsdelen dat door de toename van bewoners, voorzieningen onder druk komen te staan. Zorg, onderwijs en sportvoorzieningen kunnen steeds vaker de toestroom van nieuwe bewoners niet goed aan en zitten gewoon vol. De afgelopen jaren heb ik in de Haagse raad aandacht gevraagd voor de gevolgen voor de leefbaarheid in Leidschenveen door de ontwikkeling op het Madeliefveld. Helaas werden mijn zorgen niet opgepakt." De Blok is dan ook blij dat een onderzoek naar de gevolgen van de ontwikkeling op het Madeliefveld voor de leefbaarheid is opgenomen in het verkiezingsprogramma van zijn partij. "Als onderzoek aantoont dat de wijk zo'n groot aantal woningen niet aan kan, zal het aantal woningen worden bijgesteld. Natuurlijk moet er gebouwd worden. Er is een enorme woningnood. Maar het moet wel kunnen”, aldus het raadslid.
Ook neemt Hart voor Den Haag in haar programma op, dat het wandelpad en de ecologische zone worden doorgetrokken langs het Madeliefveld. "Voor zowel plant, mens en dier is het belangrijk dat er een goede verbinding blijft”, besluit De Blok.