Den Haag geeft warmte

Haagse organisaties zijn een solidariteitsactie gestart: 'Den Haag geeft warmte'. Zij roepen Hagenaars op om het bedrag van de compensatieregeling voor de stijgende energieprijzen (gemiddeld zo'n 400 euro), of een deel daarvan, te doneren aan mensen die rond het sociaal minimum leven. Fonds 1818 verdubbelt de eerste 50.000 euro.

Mensen met een laag inkomen hebben het steeds moeilijker om rond te komen. De stijgende energieprijzen maken het er niet beter op. De compensatie van ruim 400 euro voor alle huishoudens is voor hen bij lange na niet voldoende om de prijsstijgingen op te vangen. Zelfs de extra compensatie voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum zal niet genoeg zijn. In navolging van kerken en organisaties elders in het land komt ook Den Haag daarom in actie. 'Den Haag geeft warmte' is een initiatief van Stek, voor stad en kerk, en de Protestantse Diaconieën van Den Haag en Scheveningen in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag.

Wethouder Arjen Kapteijns gaf verleden week het startsein voor de actie en hoopt dat veel Hagenaars aan de oproep gehoor geven en een donatie doen. "Armoede in de regio kunnen we niet alleen oplossen, daarom ben ik zo blij met dit initiatief. Zo krijgen de klanten van Voedselbank Haaglanden wat meer ruimte in het boodschappenbudget."

Via stekdenhaag.nl/warmte, een flyer en een QR-code kan iedereen een steentje bijdragen.


Debat met fractieleiders

In Theater aan het Spui is op 24 februari een verkiezingsdebat. Platform Stad peilt hoe hard de ambities uit de verkiezingsprogramma's zijn met betrekking tot de stedelijke ontwikkeling. Fractieleiders en kieslijstkandidaten reageren op stellingen en gaan ze met elkaar in debat. Aan het eind van elke themaronde mag het publiek vragen stellen. Het debat vindt, als de coronamaatregelen het tegen die tijd toestaan, plaats op 24 februari in Theater aan het Spui. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur. Er zijn in verband met de coronamaatregelen een beperkt aantal zitplaatsen. Het debat is ook online te volgen. Aanmelden kan via https://www.platformstad.nl/agenda/verkiezingsdebat-2022/