V.l.n.r. Wethouder Bruines, mevrouw Schmale en mevrouw Willenborg (BIZ Loosduinen) en Pjer Wijsman (commissie Loosduinen).
V.l.n.r. Wethouder Bruines, mevrouw Schmale en mevrouw Willenborg (BIZ Loosduinen) en Pjer Wijsman (commissie Loosduinen). (Foto: Jurriaan Brobbel)

Winkelcentrum Loosduinen krijgt opknapbeurt

Algemeen

Meer terrassen en een speeltoestel voor kinderen. Wethouder Saskia Bruines presenteerde dit weekend, samen met de betrokkenen, een investeringsplan van bijna 1 miljoen euro voor winkelcentrum Loosduinen. De maatregelen zijn gebaseerd op onderzoek en overleg met winkeliers, eigenaren en andere betrokkenen, waaronder de commissie Loosduinen en de BIZ Winkelcentrum Loosduinen. 

Winkelcentrum Loosduinen trekt steeds minder klanten, ook is het centrum in de huidige vorm onvoldoende aantrekkelijk. “Met de komst van diverse nieuwbouwprojecten in de omgeving is dit hét moment om nieuwe bewoners aan het centrum te binden” aldus Bruines. Een flinke opknapbeurt moet hiervoor zorgen. De eerste stap is het verbeteren van luifels en gevels. Om een aantrekkelijker en levendiger Hoofdplein te creëren, komt er meer ruimte voor terrassen en een speeltoestel voor kinderen. Samen met de lokale winkeliers werkt de gemeente aan een plan om de entree-gebieden aantrekkelijker te maken. Zoals de uiteinden van de Loosduinse Hoofdstraat en de Arnold Spoelstraat. Ook is er overleg met de eigenaren van parkeerterreinen om de entrees beter zichtbaar en aantrekkelijk te maken. 

Volgende stap

Daarna kan de volgende stap worden gezet om vastgoedontwikkelingen op en rond het winkelcentrum mogelijk te maken. Yvette Schmale, bestuur BIZ Loosduinen: “Wij hopen dat er snel gestart kan worden. Als ondernemers werken wij aan het creëren van een mooie ontmoetingsplek met veel levendigheid en gezelligheid. Iets waar dit plein al jaren op wacht.”