Het Wingsgebouw heeft een likje verf nodig. Wie helpt?
Het Wingsgebouw heeft een likje verf nodig. Wie helpt? (Foto: WM)

Handen uit de mouwen tijdens NLDoet: dit zijn de klussen in Loosduinen

NLdoet van Het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 11 en 12 maart is het weer zover. Op die dagen kan men eenmalig als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken. En wie weet bevalt het zo goed, dat er meer in zit. Ook in Loosduinen is er genoeg te doen. Voor de volgende klussen worden handjes gezocht.

Schelpen aanbrengen op paden in de moestuin, bestaande houtwal ophogen,  banken maken van boomstammen, schilderen buitenmuur en tuinschuur, fietsenrekken en buitenaanrecht plaatsen. De waslijst aan klussen bij Villa Ockenburgh is lang en dus kan men op vrijdag 11 maart tussen 9.30 en 16.00 uur alle hulp op het landgoed goed gebruiken. 

Verzorgingshuis Nieuw Berkendael aan de Burgemeester Waldeckstraat 80 wil vrijdag 11 maart graag iets extra's voor de bewoners doen, en zonder hulp is dat niet altijd mogelijk. Kijk op https://www.nldoet.nl voor meer informatie. 

Een net en kleurrijk konijnenverblijf voor de Vlaams reuzen. Wie helpt stadsboerderij de Kakelhof aan de Puccinistraat hiermee op vrijdag 11 maart van 10.30 tot 15.00 uur? 

Even verderop wil Middin op vrijdag 11 maart tussen 9.30 en 15.00 uur met hulp van vrijwilligers plantenbakken en tuintafels maken. Adres: Billy Holidaystraat 100, NIeuw Waldeck. Klussers kunnen zich melden bij locatie Leer en Werk locatie Waldeck op hetzelfde adres en vragen naar Anne Marie. Overigens kunnen op deze locatie ook de algemene ruimtes nog wel een goede sopbeurt gebruiken. Wie o wie? En, oh ja, een likje verf voor de kastjes; hiervoor zoekt Middin twee handige mensen. 

Duinhaghe aan de Savornin Lohmanlaan wil NL Doet aangrijpen om hun bewoners te verwennen met een onvergetelijke en gezellige high tea. Wie helpt vrijdag 11 maart mee om de hapjes hiervoor te maken? Tijd: 13.00 - 16.00 uur. 

De entree van het gebouw van Centraal Wonen Houtwijk kan wel een opknapbeurt gebruiken. Vanaf de straat is het rommelig en kaal, en binnen is het donker en bedompt, valt te lezen op de website van NL Doet. Op zaterdag 12 maart willen bewoners samen met vrijwilligers tussen 10.00 en 17.00 uur dit oppakken. 

Ook bij de Nijkamphoeve kan op zaterdag 12 maart volop worden geklust. Het caviahok moet worden verplaatst en er is nog een lekkage die op reparatie wacht. En wie geen hoogtevrees heeft, mag de dakgoten legen. Vrijwilligers kunnen zich om 9.30 uur melden op de boerderij aan de Escamplaan. Vraag naar Jan, Wim of Gerard.

De tuin zomerklaar maken. Dat staat zaterdag 12 maart op het programma bij het Wijndaelercentrum aan de Catherina van Rennesstraat. Dit staat gepland voor 13.00 - 16.00 uur. De paddock van Shetlander Malle van Dierenambulance de Wijs aan de Zinkwerf moet gevuld worden met zand. Wie komt helpen kruien en storten? Malle zal er blij mee zijn! Vrijwilligers kunnen zich melden bij de ingang van de dierenambulance.

Buurthuis Wings vervult een belangrijke functie in de wijk. Zo'n gebouw mag er natuurlijk niet verveloos bij staan. Wie helpt zaterdag een handje? Tijd: 11.00 - 16.00 uur, aanmelden bij de hoofdingang.

Verpleeghuis Tabitha heeft een wens: fleurige bloembakken op de balkons. Wie vindt het leuk om zaterdag samen met de ouderen de bakken te vullen. Tijd: 11.00 - 13.00 uur. 

Ook op het Cantateplein heeft men het voorjaar al in de bol. En om dat tot uitdrukking te brengen wil men op zaterdag 12 maart tussen 10.30 en 13.30 uur voorjaarsplantjes neerzetten en de buurtmoestuin herinrichten.

Voor alle activiteiten kan men zich aanmelden op de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/aanmelden

Stadsboerderij de Kakelhof aan de Puccinistraat zoekt hulp voor het schilderen van het verblijf voor de Vlaamse reuzen.
De tuin zomerklaar maken. Dat staat zaterdag 12 maart op het programma bij het Wijndaelercentrum.