D66 wil spreiding coffeeshops over stad

Er zijn te veel coffeeshops in de Weimarstraat en het Zeeheldenkwartier. De bewoners zijn klaar met de overlast die dit met zich meebrengt. "De enige slimme oplossing voor dit probleem is het spreiden van coffeeshops", zegt D66-fractievoorzitter Dennis Groenewold. 

De bewoners van de Weimarstraat en het Zeeheldenkwartier willen van de grote hoeveelheid coffeeshops af, D66 Den Haag steunt ze daarin. Volgens Groenewold is vooral de concentratie een probleem. De overlast komt volgens hem niet omdat mensen een jointje willen roken, maar omdat iedereen naar de Weimarstraat en het Zeeheldenkwartier moet voor dat jointje. “Wat voor winkel dan ook zou overlast veroorzaken als het vanuit één woonwijk een gebied ter grote van de stad Utrecht moet bedienen." Minder shops is volgens hem dan ook niet de oplossing. "De druk wordt dan alleen maar groter”, zegt Groenewold. De domme oplossing is wat hem betreft dan ook sluiten en de slimme oplossing spreiden.

Daarom stelt de D66 fractievoorzitter voor om de shops te spreiden over Den Haag en de regio, zodat elke shop zijn eigen buurt voorziet. In dat kader heeft hij inmiddels aan de burgemeester gevraagd hoe het staat met de voorgenomen verplaatsing van een coffeeshop naar de Oude Haagweg in Loosduinen. "D66 staat wel voor die oplossing en wij zijn bereid om moeilijke keuzes uit te leggen aan bewoners", zegt Groenewold die stelt dat spreiden alleen kan als politici dapper genoeg zijn om tegen bewoners te zeggen dat er inderdaad een shop in hun buurt komt. "Dat is de enige manier is om de bewoners van de Weimarstraat en het Zeeheldenkwartier te helpen."