Wethouder Hilbert Bredemeijer opent de steiger
Wethouder Hilbert Bredemeijer opent de steiger (Foto: gemeente Den Haag)

Kanosteiger feestelijk geopend

Dat je op landgoed Ockenburgh naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en hardlopen, weten de bezoekers. Minder bekend is, dat er ook gekanood kan worden. Door de aanleg van een prachtige kanosteiger op 50 meter afstand van de Villa, wordt een rondje varen op Ockenburgh nog aantrekkelijker.

Op vrijdag 25 februari heeft wethouder Hilbert Bredemeijer de steiger feestelijk geopend in het bijzijn van stadsdeeldirecteur Loosduinen Mustapha el Boumeshouli, scouting de Rimboejagers, het Zuid-Hollands Landschap en een aantal vrijwilligers van Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. Tessa Marcus, vrijwilliger bij Ockenburgh, heeft een fraai bord gemaakt dat door de wethouder werd onthuld.
Daarbij was er ook aandacht voor de vaarroute vanuit de omgeving en op het landgoed zelf.
De vaarroute is goed begaanbaar en zal daar waar nodig worden uitgebaggerd. Door de recente zware stormen liggen op en langs de vaarroute nog wel wat omgewaaide bomen en afgewaaide takken. Er wordt momenteel hard gewerkt om dit weer snel op te ruimen. Zo kan er weer volop genoten worden van de mooie natuur op het prachtige Landgoed Ockenburgh. Wandelend, fietsend én varend!