De handige Noah Abid (foto) was bij vlagen een plaag voor de thuisploeg
De handige Noah Abid (foto) was bij vlagen een plaag voor de thuisploeg (Foto: HMA-fotografie.jouwweb.nl)

Tweede zege op rij voor Die Haghe

Die Haghe speelde in Monnickendam de eerste wedstrijd zonder clubicoon Kees de Groot, wiens heengaan een zware klap is voor de club.

Wim van de Graaf

Die Haghe begon, ondanks de nodige personele problemen vooraf, voortvarend aan het duel met de nummer vier van de ranglijst. In de tiende minuut stoof Phiras Chehoudi alleen op de doelman van Monnickendam af, maar zijn inzet werd knap gekeerd. Die Haghe bleef aandringen. De thuisploeg kroop door het oog van de naald toen na ruim een kwartier Phiras Chehoudi de bal goed kreeg aangespeeld en deze diagonaal buiten bereik van de doelman hard op de paal schoot. De spelers van Monnickendam konden het spel niet maken en zochten steeds vaker hun heil in de lange bal. Die Haghe was zeker in het eerste half uur de bovenliggende partij. Vier minuten voor rust kreeg het eindelijk loon naar werken toen de handige Noah Abid werd aangespeeld door Robin Laming. Noah bedacht zich niet en schoof de bal beheerst tegen de touwen: 0-1. Vier minuten later herhaalde hij dit huzarenstukje door uit een scrimmage te scoren en daardoor gingen de teams met een 0-2 voorsprong voor Die Haghe rusten. Een andere speelwijze van Monnickendam bij aanvang van de tweede helft deed Die Haghe dan toch wat achteruitlopen. Na vijf minuten belandde een kopbal van de Monnickendam-spits op de deklat boven het hoofd van doelman Dion van Splunteren, de vervanger van de met skivakantie zijnde Bas Drost. Door de thuisploeg werd steeds vaker hoger druk gezet, maar daardoor waren er voor Die Haghe ook mogelijkheden op een uitbraak. Vooral de handige Noah Abid (foto) en Roy van der Ven waren bij vlagen een plaag voor de thuisploeg. Langzaam wist Die Haghe zich weer onder de druk uit te spelen en na een mooie solo van Roy van der Ven belandde de bal precies in de handen van de doelman van Monnickendam. Even later viel een ver schot van een groenhemd op het dak van het Die Haghe-doel. In de hectische slotfase kwam Die Haghe goed weg toen een ingeschoten bal door doelman Dion van Splunteren nog net kon worden aangeraakt. De meegereisde supporters konden opgelucht adem halen. Zeker toen Monnickendam-speler Kik Braspenning in de slotminuutzijn tweede gele kaart bij de arbiter kon ophalen, nog geen minuut later gevolgd door zijn broer Jesse Braspenning na een aanslag op de benen van de doorgebroken Noah Abid. Toen Roy van der Ven de hiervoor toegekende vrije schop van twintig meter prachtig in de kruising van het Monnickendam-doel krulde en daarmee de 0-3 op het scorebord zette, vond de scheidsrechter het welletjes en zo pakte Die Haghe wederom drie belangrijke punten en hield het voor de derde maal de nul. SV Honselersdijk is zaterdag de volgende tegenstander.