Actiegroep 'Help 23 weer naar zee' trekt door Bohemen en Kijkduin

Dat bus 23 stopt op het Colijnplein en niet meer doorrijdt naar Kijkduin, is Marieke en Marijke een doorn in het oog. De twee wijkbewoners voeren actie voor de terugkeer van de volledige route. 

Dat doen ze onder de naam 'Help 23 weer naar zee'. "Het is slecht dat de haltes zijn opgeheven. Voor veel ouderen is de bus nemen daardoor veel moeilijker geworden. We zetten in op heropening van de haltes", zegt Marieke. Op zondag 6 maart gaan ze langs de weggevallen haltes. Ze doen dit met een autootje met een groot bord. Bij de opgeheven haltes gaan ze verhalen ophalen van hun wijkgenoten. Deze worden gebundeld en vervolgens aangeboden aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Partij voor de Dieren steunt dit initiatief. "Als partij staan we voor goed openbaar vervoer en daarom ondersteunen we dit burgerinitiatief. Laten we investeren in het OV en geen haltes opheffen!", licht fractievoorzitter Robert Barker de steun van zijn partij toe.

Bewoners die hinder ondervinden van het wegvallen van de haltes van buslijn 23 en hun verhalen willen delen met de actiegroep, kunnen zondag 6 maart terecht op de volgende locaties: halte Hoefbladlaan 15.30 - 15.45 uur, halte Lobelialaan 16.00 - 16.15 uur, halte Aronskelkweg 16.20 - 16.40 uur, halte Muurbloemweg 16.45 - 17.00 uur, halte Kijkduinsestraat 17.10 - 17.25 uur, halte Kijkduin Strand 17.30 - 18.00 uur. Wie niet langs kan komen, kan een mail sturen naar: bus23naarkijkduin@gmail.com