De enthousiaste jonge ondernemers met de populaire kippie-pan.
De enthousiaste jonge ondernemers met de populaire kippie-pan. (Foto: WM)

Kippie sinds kort ook in Loosduinen

Wie in Loosduinen woont, hoeft voor de welbekende Kippie-pan niet meer helemaal naar de Leyweg te rijden. De pan, en andere kant-en-klare kipproducten, kunnen sinds woensdag 23 maart worden opgehaald bij de nieuwe Kippie-winkel in winkelcentrum De Savornin Lohmanplein. 

"Vanaf het moment dat we de deuren openden liep het storm", glunderen eigenaar Ronald Langstraat en zijn vriendin Manouk van Asten als ze woensdag de deuren aan het einde van de dag  sluiten. Voor beiden is de Kippie-winkel  een nieuw avontuur. Ronald werkte jarenlang in een supermarkt en Manouk is nog steeds marketing en communicatie adviseur. Een eigen winkel was al langer Ronald's droom. "Ik werkte met veel plezier in de supermarkt, maar ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. En toen kwam via een gesponsord bericht op Facebook Kippie op mijn pad. Ik heb een brochure aangevraagd en werd uitgenodigd op het hoofdkantoor."  Het concept sprak hem meteen aan. Om te kijken of het echt iets voor hem was, ging hij op zijn vrije maandag meelopen bij een Kippie-winkel in Schiedam. Manouk was om dezelfde reden al eerder op de zaterdagen in dezelfde winkel aan de slag gegaan. "Je moet er per slot van rekening beiden achter staan", leggen ze uit. Het beviel ze zo goed dat ze verleden week woensdag 'hun' Kippie-winkel in winkelcentrum De Savornin Lohmanplein voor het eerst openden. 

De winkel is helemaal ingericht volgens de Kippie-winkels nieuwe stijl. Dit komt de herkenbaarheid ten goede. Nog een pluspunt: de producten van Kippie hoef je alleen nog maar op te warmen. Het braden en kruiden is al gedaan. Kip voert dan wel de boventoon, maar het assortiment is wel iets breder. Ronald: "We hebben bijvoorbeeld ook spareribs, beenham en kalkoen met kerst." "En we verkopen bijvoorbeeld sajoer boontjes en komkommersalade, lekker bij de bami", vult Manouk hem aan. Ook wisselen om de twee weken de speciale aanbiedingen, zoals op dit moment een Chinese rijsttafel voor slechts 12 euro. Maar het meest bekend is ongetwijfeld de populaire Kippie-pan: diverse kant-en-klaar kipproducten die de klant zelf kan opwarmen in een handige elektrische pan. "Leuk voor met Pasen, met z'n allen rond de kippie-pan, als een soort gourmet", zegt Ronald.

De enthousiaste ondernemers blikken tevreden terug op hun eerste dag. "Mijn moeder kwam een kijkje nemen, maar die kon gelijk aan de slag, zo druk was het", lacht Ronald. En ook Manouk heeft er veel zin in. "De mensen zijn hier allemaal aardig en maken graag een praatje. Dat vind ik leuk."

Ronald en Manouk kunnen vanwege de drukte nog wel wat hulp gebruiken. Ronald: "Een zaterdaghulp zou geen luxe zijn. Dus enthousiastelingen die van een lekker broodje kip houden, kunnen zich bij ons melden."