De strijd tussen Verburch en Loosduinen was sportief.
De strijd tussen Verburch en Loosduinen was sportief. (Foto: S.V. Loosduinen)

Verdiend gelijkspel S.V. Loosduinen

Na een gelijk opgaande strijd met wat kansjes aan beide kanten werd het spel na 16 minuten stilgelegd voor een zware blessure bij Melchior van der Kooi (voorlopige diagnose: kruisband en meniscus gescheurd). Na enkele minuten wordt Melchior van het veld gedragen en vervangen door Dylan Krens. Na een half uur spelen wordt er een overtreding gemaakt in het zestien meter gebied op Bart Ruwaard. Bart benut de penalty zelf en zo komen de Loosduiners op 1-0 voorsprong.

Ook Verburch weet een aantal kansen te creƫren, maar weet deze niet goed af te werken. De schoten verdwijnen regelmatig hoog over of met hulp van keeper Pieter Blanken naast het doel. In de laatste seconden van de eerste helft vergroot Loosduinen de voorsprong naar 2-0 door een doelpunt van Tico Eckhardt.

Na de rust blijft Tico Eckhardt in de kleedkamer achter, hij is vervangen door Damian van der Horst. Er komen wat verschuivingen in de achterhoede. Voordat dit goed en wel loopt raakt keeper Pieter Blanken geblesseerd. Hij kan helaas niet verder en wordt vervangen door Dylan Voeten. Loosduinen is het even kwijt en door een ongelukkige actie volgt een eigen doelpunt van de Loosduiners. Verburch heeft zelf nog niet weten te scoren, maar bij een stand van 2-1 krijgen zij weer honger naar de gelijkmaker.

De wedstrijd is zowel voor spelers als supporters een rollercoaster

In de verder sportieve strijd geeft scheidsrechter Obradovic enkele gele kaarten (drie Loosduinen en twee  Verburch). Verburch scoort de 2-2 en 2-3 kort op elkaar en bij de Poeldijkse jacht op 2-4 moet verdediger Jurre Biemans ingrijpen. Hij loopt daardoor tegen zijn tweede gele kaart aan, dus rood.

Loosduinen gaat met tien man verder, maar herpakt zich en geeft niet op. Een minuut voor tijd krijgt Nick Voorham de bal voor zich en kopt hem snoeihard in het net. De dik verdiende 3-3 staat op het bord! Voor de spelers en supporters een kleine rollercoaster: wordt het winst; wordt het verlies; nee, op het nippertje toch een punt verdiend. Een belangrijke punt, ook voor Verburch uit Poeldijk.

Aanstaande zaterdag 2 april speelt S.V. Loosduinen om 14.30 uur uit tegen Quick Steps op hun sportpark aan de Nijkerklaan 79 in Den Haag.