Mitchell Abdoel kopte de bal het doel in daarbij kwam hij op pijnlijke wijze op zijn rug terechtkwam. (Foto: Sander de Hollander)

S.V. Die Haghe houdt gehavend sv Nootdorp op gelijkspel

In het uitduel bij Nootdorp veroverde Die Haghe een punt, waardoor de laatste plaats kon worden overgedaan aan ZOB. Voor sv Nootdorp-trainer Marco Jalink was het lastig om een representatief elftal op te stellen. sv Nootdorp kampte met een vloedgolf aan blessures en ziektegevallen binnen haar selectie. Twee spelers waren niet aanwezig om disciplinaire redenen.

Sander de Hollander

In de achttiende minuut ging een hoekschop van sv Nootdorp-speler Jop Verhagen vanaf de linkerkant richting de tweede paal. Mitchell Abdoel kopte de bal het doel in: 1-0. Het duurde even voordat Abdoel zijn treffer kon vieren omdat hij daarna op pijnlijke wijze op zijn rug terechtkwam. Zeven minuten later verving Alvin Kimu Ngoy bij Die Haghe de geblesseerde Tony Bergsma. Sv Nootdorp kreeg na net iets meer dan een half uur spelen weer een kans, maar zag het schot van Jop Verhagen naast gaan. Aan de andere kant werd een voorzet van Roy van der Ven gepakt door keeper Michael de Leeuw. Die Haghe kwam vijf minuten voor rust op 1-1. Noah Quintin Abid legde binnen het strafschopgebied terug op Roy van der Ven, die daarna snoeihard binnenschoot: 1-1. Halverwege de tweede helft kopte Rodney Ebing een bal door op Randy Stanneveld. De Nootdorpers zagen zijn uithaal voorlangs het doel gaan. Tien minuten voor tijd liet één van de assistenten bij Die Haghe duidelijk merken dat hij het niet eens was met de beslissingen van de scheidsrechter. Ook een speler van Die Haghe maakte opmerkingen over de arbiter en kreeg geel. Sv Nootdorp mocht een vrije trap nemen. Weer kwam er commentaar vanaf de bank. De arbiter, die al eerder Die Haghe had aangesproken op haar gedrag gaf de assistent-trainer rood. Sv Nootdorp kreeg in de slotfase nog drie corners. Keeper Bas Dorst tikte de eerste over het doel heen en Die Haghe kon de laatste twee ook onschadelijk maken.