Wethouder Anne Mulder tapt een flesje water bij één van de nieuwe douches.
Wethouder Anne Mulder tapt een flesje water bij één van de nieuwe douches. (Foto: Jurriaan Brobbel)

Nieuwe stranddouches langs Haagse kust

Algemeen

Langs de Haagse kust komen dertig nieuwe stranddouches, dertien komen op Scheveningen en zeventien op het Zuiderstrand. De eerste stranddouche is vandaag, woensdag 20 april, op Scheveningen geplaatst. 

De oude stranddouches waren na meer dan 25 jaar aan vervanging toe. De nieuwe exemplaren zijn voorzien van een dubbele douchekop en zijn zo ingesteld dat verspilling van water zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bijzonder is ook de tapkraan, zodat tijdens het douchen een flesje water kan worden gevuld. De vervanging van de stranddouches is onderdeel van het programma Toekomst Scheveningen Badplaats.

Uitbreiding

Niet alleen worden er nieuwe douches geplaatst. Het aantal wordt ten opzichte van vorige jaren ook uitgebreid. De komende weken worden de douches vervangen op de bestaande locaties, aansluitend volgen de nieuwe locaties. 

Blij

Anne Mulder is stadsdeelwethouder Scheveningen. Hij nam woensdag 20 april de eerste douche in gebruik door een flesje water te tappen. Mulder is blij met de nieuwe duurzame douches. “Het strandseizoen is weer begonnen. Als gemeente doen we er alles aan om te zorgen dat het fijn verblijven is aan onze kust. Voor onze inwoners, toeristen en ondernemers. Hier horen goede voorzieningen bij zoals bijvoorbeeld ons Meldpunt Overlast, stranddouches, fietsenstallingen en afvalbakken.”

Aan het einde van het strandseizoen in oktober worden de stranddouches weer weggehaald.