KPN-gebouw maakt plaats voor sociale woningen voor senioren

Staedion wil op de plek van het KPN-gebouw zo'n 85 à 95 sociale woningen voor senioren laten bouwen. Het stadsbestuur heeft de raad geïnformeerd binnen welke kaders de woningcorporatie het plan voor de herontwikkeling van de locatie kan uitwerken. 

De locatie op de hoek Thorbeckelaan en Monseigneur Nolenslaan is onderdeel van de Loosduinse Driehoek. Staedion heeft het KPN-gebouw in 2018 aangekocht, ook de grond is eigendom van de woningcorporatie. De locatie biedt plaats aan 85 tot 95 woningen, waarvan eenderde bestaat uit tweekamerwoningen (55 m2) en tweederde uit 3-kamerwoningen (65 m2), met bijhorende ontmoetingsruimte en groenvoorziening. De parkeervoorzieningen en fietsenstalling zijn op eigen kavel. De bouwhoogte sluit aan op de zuidelijk en westelijk gelegen blokken met 4 tot 6 lagen. Volgens het college sluit het plan daarmee aan bij de gewenste stedenbouwkundige structuur.
"Met de herontwikkeling van deze locatie door Staedion bouwen we niet alleen honderd procent sociaal, we verbeteren ook de leefbaarheid voor de wijk van deze huidige anonieme plek. Een appartementengebouw voor senioren met een binnentuin en een ontmoetingsruimte waar het prettig is om te wonen en elkaar te ontmoeten. Kortom waar het prettig oud worden is”, aldus wethouder Balster.
Woningcorporatie Staedion zal haar plan binnen de kaders van het PUK verder uitwerken.