Haagse ZZP'ers worden financieel bijgespijkerd door Ondernemershuis

Het Haags Ondernemershuis gaat een Financieel Service Centrum voor ZZP'ers openen. Dit naar aanleiding van een recent onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) waaruit blijkt dat het slecht gesteld is met de financiële kennis en inzicht van deze groep ondernemers. 

Volgens het onderzoek heeft slechts 20% van de kleine ondernemers in Nederland voldoende financiële kennis en inzicht. In Nederland ligt de financiële 'geletterdheid' op het laagste niveau ten opzichte van andere Europese landen. Dat zou betekenen dat 80% van de bijna 35.000 Haagse ZZP'ers financieel 'analfabeet' is.
Eén van de eerste activiteiten van het Financieel Service Centrum is het aanbieden van een Cursus Financiële intelligentie voor ZZP'ers.
Geen algemene financiële cursus, maar maatwerk waarbij deelnemers toegang krijgen tot een online rekentool en zo tot twee jaar vooruit kunnen kijken. Aan het eind van de cursus heeft de ZZP'er financiële kennis bijgespijkerd, inzicht in de eigen financiële situatie en een actueel financieel plan voor zijn of haar onderneming om tijdig te kunnen bijsturen. Deelnemers ontvangen een certificaat.
Bij het Financieel Service Centrum kan de ZZP'er ook terecht voor onder andere hulp bij online boekhouden, verzorgen belastingaangiftes, opstellen Jaarverslagen, het op orde brengen van de boekhouding, hulp bij geldproblemen en schulden en verloning van medewerkers.