Céline, Liv en Yannick knippen het lint door.
Céline, Liv en Yannick knippen het lint door. (Foto: Sven van der Vlugt)

Kindcentrum Vroondaal feestelijk geopend

Algemeen

Vandaag, woensdag 2 november, is een feestelijke dag voor de kinderen en medewerkers van Kindcentrum Vroondaal. Ze betrekken voor het eerst hun splinternieuwe gebouw aan de Bertrand Russelllaan. 

Voor de leerlingen was het een verrassing hoe hun nieuwe, compleet ingerichte schoolgebouw eruit zou zien.  Ze hadden het nog niet eerder van binnen gezien. Céline (groep 8) heeft alle drie de verhuizingen van Kindcentrum Vroondaal - het eerste onderkomen was aan de Meppelweg - meegemaakt. Daarom mag ze woensdag 2 november met Liv en Yannick het lint doorknippen. “Ik vind het hier heel leuk, vooral de grote gymzaal. En we hoeven niet meer zo stil te zijn, omdat het hier niet gehorig is.” 

Ruim

Hiervoor was het Kindcentrum gevestigd in een tijdelijk onderkomen aan de Madepolderweg. Voor het team van het Kindcentrum, waarin opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar volledig geïntegreerd is,  gaat het nieuwe gebouw veel betekenen. Kleuterleerkrachten Lizette Peskens en Joke van Soldt zijn er vanaf het begin bij. “Voor ons werkplezier is dit gebouw de hemel. Het is zo ruim. De kleuters gaan het spel veel rustiger ervaren en door de leerpleinen is er meer interactie, ook met de peuters.”

Uitdagend schoolplein

Directeur Stephanie Kasteel is eveneens blij met het resultaat.  “Het gebouw is werkelijk práchtig. Door het gebruik van lichte kleuren, de goed geïsoleerde lokalen en centrale leerpleinen, kunnen onze kinderen zich hier in alle rust ontwikkelen en elkaar volop ontmoeten. Het nieuwe gebouw is ontworpen aan de hand van onze visie op opvang en onderwijs en biedt voor jong en oud een rijke leeromgeving. Zo is er naast een gymzaal ook een speellokaal voor de onderbouw, een uitdagend schoolplein voor bewegend onderwijs en leerpleinen waar leerlingen uit de verschillende leerjaren in units samenwerken.” Het is daarnaast ook nog eens duurzaam, dankzij de vele zonnepanelen en een hypermodern klimaatsysteem.

Flashmob

Alle reden dus voor een grootse viering, georganiseerd door de ouderraad en een drietal leerkrachten, met vrolijke muziek en een flashmob van leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Voordat de popelende kinderen woensdag het nieuwe gebouw binnenstappen, spreekt de directeur de groepen, medewerkers en ouders toe: “Vijf jaar geleden zijn we gestart op de Meppelweg met 30 kinderen. Vandaag staat de teller op 550 en staat het kindcentrum als een huis.”

Zes extra lokalen

De belangstelling voor het kindcentrum is zo groot dat bij het slaan van de eerste paal het gebouw al te klein zou zijn. Daarom worden er momenteel nog zes lokalen gebouwd. Na de zomervakantie hoopt Kindcentrum Vroondaal de bouwwerkzaamheden echt helemaal af te ronden. Directeur Stephanie Kasteel: “Dan zijn we met ons duurzame, ruimtelijke gebouw écht klaar voor de toekomst.”