Angelien van Zeijl (l.) en Patricia Leenaarts presenteren het nieuwe boek.
Angelien van Zeijl (l.) en Patricia Leenaarts presenteren het nieuwe boek. (Foto: Mabel Böhms Media)

Kinderboek Haagse schrijfster nu ook in braille verkrijgbaar

Algemeen

Zaterdag 5 november werd in de Readshop in Naaldwijk een bijzonder kinderboek gepresenteerd. Het kinderboek ‘Millie en zijn vriendjes’ van Patricia Leenaarts is nu ook in braille verkrijgbaar.

Het bijzondere boek is het resultaat van een toevallige ontmoeting tussen Patricia Leenaarts uit Loosduinen en Angelien van Zeijl uit Naaldwijk. “Ik stond in een winkel om mijn boek te signeren toen ik met Angelien aan de praat raakte”, vertelt Patricia. “We hebben allebei als doel om meer volwassenen en kinderen aan het lezen te krijgen, dus het idee om daar samen iets mee te doen was snel geboren.”

HetSamenLeesMomentje

Angelien is slechtziend en zet met haar stichting HetSamenLeesMomentje zet ze kinderboeken om in braille. Door het kinderboek ‘Millie en zijn vriendjes’ tweetalig uit te geven, dus ook in braille, aan te bieden, kunnen nog meer kinderen en volwassenen kennis maken met het boek. Patricia: “’Millie en zijn vriendjes’ is een voorleesboek met net een stapje meer. Het nodigt je uit om in gesprek te gaan over de avonturen die Millie beleeft, net zoals kinderen die opgroeien. Dankzij Angelien kunnen nu nog meer kinderen en volwassenen samen genieten van dit boek, ook als één van hen slechtziend is.”

Samen lezen

De Nederlandse versie in het braille boek van Millie en zijn vriendjes worden samen verkocht. De bedoeling is om samen te lezen met ieder een eigen boek. Het ene boek is voor de ziende lezer, het andere boek is voor de visueel beperkte volwassene of kind.

Bestellen

De boeken zijn verkrijgbaar bij The Read Shop en te bestellen op www.hetsamenleesmomentje.nl. Er is ook een Nederlands/Engelse variant van het boek. Zie daarvoor www.millieenzijnvriendjes.nl.