Afbeelding
(Privéfoto)

Hondenpoep

Je trapt er steeds weer in en vaak hebben we er geen erg in. Het staat ook helaas op allerlei lijstjes met top 10 ergernissen en dit (stank)probleem staat steevast op de 1e of 2e plaats. Natuurlijk weten hondenbezitters wat de consequentie is van het hebben een hond. Een hond is leuk, speels en goed, omdat je nog eens buiten komt, maar je weet ook dat het beest moet eten en zich hierna moet ontlasten. Gewoon op de stoep, natuurlijk niet voor je eigen voordeur en waarom opruimen? Soms denk ik: ”Heeft het iets te maken met de herfst; vallende blaadjes dus ook maar poep laten vallen waar je loopt. Blaadjes niet echt opruimen en poep…..?” Waar is het beloofde strengere beleid van de gemeente; Boa's met het uitschrijven van hondenpoepbekeuringen? Ze zijn erop getraind en hebben een speciale cursus gevolgd om dit alles te herkennen of zelfs te ruiken!
De hond uitlaten, goed voor je sociale contacten. Als je je telefoon controleert en gaat bellen, hoef je niet op te letten. Laat die hond gewoon z'n behoefte doen, maar helaas zijn beide handen bezet; hondenriem en telefoon. Men heeft er gewoon schijt aan! Heeft het te maken met de crisis alom, of is dit juist een extra crisis voor mensen, die met hun kinderen op fietsjes en stepjes door de poep heen rijden en thuis over hun witte tapijt uitgesmeerd zien?
Ik hoor de hondenbezitters alweer klagen over de buitenkattenbezitters, tenzij je van beide enkele exemplaren hebt, dan horen we niets. Ook geen discussie over het is goed voor de natuur. Op de stoep is het nergens goed voor en ook niet klagen over het idee om de hondenbelasting af te schaffen; kun je naar fluiten! Wanneer gaan we weer eens rekening houden met elkaar. Het kost niet veel en met elkaar moeten we het toch doen.
Laten we eens een rekenmodel los op het vervelende poepen op gangbare wegen. Opruimen kost 1 minuut en je loopt toch langs een prullenbak. 3x uitlaten, 2x poepen dat 7dagen, is 14 minuten in de week en dat 52 weken is 728 minuten op jaarbasis. Ik denk dat de telefonerende hondenuitlaat-bezitter meer tijd spendeert aan onder andere bellen of Facebook controleren. Natuurlijk is je sociale leven belangrijker dan trappen in andermans hondenpoep. Opruimen kost dus bijna niets; een paar minuten op een heel mensenleven.
We kunnen ook naar de gemeente kijken. Waarom geen poepzuiger per stadsdeel en laat dit deel uitmaken van het Quick Respons Team? Waarom blijft het stadsbestuur eigenwijs en luistert niet beter naar participerende bewoners?

Er zijn ook meer Boa's beloofd en een strenger optreedbeleid; helaas.
Als geld een probleem is, zijn er mogelijkheden zat voor het verkrijgen van gratis poepzakjes…ze worden zelfs opgehangen en niet voor niets; gewoon vullen!