Jelle Halsema van Die Haghe wordt getackeld door een speler van sv Honselersdijk. (Foto: HMA-fotografie)

Onherkenbaar Die Haghe verliest van sv Honselersdijk

Nimmer had Die Haghe zich in en tegen Honselersdijk zo matig gemanifesteerd als in deze wedstrijd, daar waar het op voorhand weer aansluiting bij de top drie had moeten vinden. Een ontluisterende 4-1 nederlaag was het gevolg.

Door Wim van de Graaf

Die Haghe moest in Honselersdijk aantreden zonder de geblesseerde spelers Frank de Lange, Markas Krisenel en Roy van der Ven terwijl onder meer Noa de Jong, Sander de Jong, Chico Mulder en Mark van Kippersluis op de bank begonnen. Na enkele kleine inleidende beschietingen aan beide kanten bleef het de eerste vijftien minuten een gezapige partij voetbal. In de twintigste minuut was er een prachtig splijtende pass van Blnd Ahmed op Sami Aoulad Said, maar zijn poging werd nipt onschadelijk gemaakt. Uit de hierop volgende hoekschop was het alle hens aan dek bij de thuisploeg, maar kwam de wedstrijd eindelijk los. Uit een snel uitgevoerde counter scoorde Lars Ammerlaan voor sv Honselersdijk de 1-0.

Cruciaal moment

Na een half uur was er weer zo’n snelle uitbraak, maar deze werd door Die Haghe-doelman Justin van Look knap onschadelijk gemaakt. Ook Die Haghe drong aan en na een mooie pass van Noah Abid kwam de bal terecht bij Jelle Halsema, die er direct vandoor ging en de bal prachtig en hard in de verre hoek schoof: 1-1. Die Haghe ging even beter spelen en het was Sami Aoulad Said die alleen op de Westlandse doelman afstoomde en de 1-2 op zijn schoen leek te hebben. Hij wachtte echter te lang, zodat een verdediger in een uiterste poging nog zijn voet tegen de bal kon zetten. Later bleek dit een cruciaal moment in de wedstrijd te zijn geweest. Vlak voor rust was er eerst nog een prachtig doelpunt van Steyn de Bruijn nadat hij de bal verwoestend diagonaal uit een moeilijke hoek binnen wist te schieten.

Na het rustsignaal wist Die Haghe dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen om de achterstand om te kunnen zetten in een voorsprong. Bij beide teams waren geen wijzigingen daar waar Die Haghe wel een energie-impuls had kunnen gebruiken. Het bleef matig en wonderbaarlijk ook zonder passie voetballen. Na zeven minuten was er weer een snelle uitbraak van de oranjehemden, maar Nicky Linnenbank voorkwam met een knappe sliding erger. Het bleek uitstel van executie, want uit de hierop volgende hoekschop belandde de bal op de paal waarna de in het veld terugspringende bal een prooi werd voor Youri Riepe, die door een mêlee van spelers hard raak schoot: 3-1.

Genadeklap

Hierna werd Sander Jong binnen de lijnen gebracht ten koste van Junior Nelson met de bedoeling om wat meer ‘gif’ in de Haagse ploeg te brengen, maar feitelijk was de 3-1 de genadeklap voor Die Haghe. Wel persten de Haagse spelers er nog een soort van slotoffensief uit maar sv Honselersdijk gaf niks meer weg en de meeste ballen verdwenen op het aanpalende parkeerterrein om zo tijd te winnen. Dat betaalde zich nog uit ook, want vijf minuten voor tijd was er ineens weer een goede kans voor de thuisploeg, maar de ingeschoten bal verdween zowaar over het Haagse doel. Twee minuten later werd er door Die Haghe slecht uitverdedigd, waarna Steyn de Bruijn zijn tweede doelpunt kon scoren en sv Honselersdijk terecht en ruim met 4-1 kon winnen van een Die Haghe, dat deze wedstrijd niet thuis gaf.

De spelers van trainer Marcel Koning moeten snel de rijen weer sluiten en het spelpeil van de eerste drie wedstrijden zien terug te vinden. Voor deze trainer is er dus werk aan de winkel, want zaterdag al wacht thuis op Ockenburgh het sterke sv Den Hoorn.