Pupil van de Week Ashwin is trots op zijn doelpunt. Dat kon hij na afloop ook zijn op het eerste elftal van zijn club. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen wint van Quick Steps

Loosduinen heeft dit weekend op eigen veld tegen Quik Steps de tweede overwinning geboekt. Quick Steps was de mededegradant van vorig seizoen en verkeert ook nu weer, samen met Loosduinen, in de onderste regionen. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide clubs afwisselend de bovenliggende partij waren.

Door Jan Tazelaar

Loosduinen begon goed. In vergelijking met de wedstrijd tegen RAS van de week daarvoor, was er nu wel goed samenspel, rust en overzicht. Helaas leidde dit niet tot kansen. Ongeveer halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd enigszins en werd Quick Steps licht de bovenliggende partij, waaruit slechts één kans ontstond: een met veel effect afgeschoten kogel die net naast ging.

Mooie aanval

Na rust al heel snel de eerste treffer. Een diepe pass van Quick Steps kon net niet door de uitgelopen Pieter Blanken worden onderschept. Uit de kluts kwam de bal voor de vrijgekomen spits van Quick Steps, die tergend langzaam de bal in het Loosduinen-doel liet verdwijnen. Zou het dan weer mis gaan? Gelukkig viel al na 5 minuten de gelijkmaker. Een mooie aanval werd afgerond door een steekpassje van Tom Vrieling die Nemo Verstraten niet kon missen: 1-1.

Gemiste penalty

De wedstrijd golfde op en neer en Loosduinen had bepaald niet te klagen toen de zeer goed leidende scheidsrechter Johan van der Wel een penalty aan de thuisploeg gaf. Was de handsbal een handsbal was de vraag. Met de huidige spelregels kon niemand dat op zeker zeggen. Bart Ruwaard zou de killer zijn, maar het aluminium stond in de weg. Een metaalsoort die het verloop van de wedstrijd nogal bepaalde. En een wet in het voetbal zegt dat als je de penalty mist, het eigenlijk geen penalty was. Daar houden we het maar bij. Al snel daarna werd de bevrijdende 2-1 gemaakt. Een aanval over vele schijven kwam uiteindelijk bij Bart Ruwaard terecht die z'n gemiste penalty deed vergeten. Grote vreugde bij Loosduinen die overigens getemperd werd door het overleg van de scheidsrechter met de voor buitenspel vlaggende grensrechter van Quick Steps. Even was er de angst voor een afkeuring, maar dat was voor Quick Steps een illusie. De uitleg achteraf was duidelijk: op moment van spelen stond de verdediger achter onze nummer 20. Bij Quick Steps knakte er iets en Loosduinen stapelde kans op kans. Twee keer stond het eerdergenoemde aluminium in de weg: een snoeihard schot van Tom Vrieling spatte daarop uiteen en later was de lat de spelbreker. De wedstrijd werd keurig uitgespeeld en de vreugde was groot. Vriend en vijand waren het erover eens dat de overwinning verdiend was. In de drukbezochte kantine werd alles nog eens met een kopje koffie doorgenomen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Quintus.