Computerinloop

Wie problemen heeft met zijn of haar computer kan elke maandag met zijn vragen over Windows 10 en 11 terecht bij de computerinloop op de eerste etage in wijkcentrum De Henneberg aan de Tramstraat 15. De vrijwilligers kunnen ook helpen met smartphones. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. 

Jaarconcert Nieuw Talent Orkest in Abdijkerk

De leden van het Nieuw Talent Orkest Loosduinen geven op vrijdagavond 25 november een concert in de Abdijkerk. Ze laten horen wat ze in tien weken repeteren hebben geleerd. Daarbij worden ze ondersteund door de leden van Kunst Naar Kracht (KNK). Na enkele muziekstukken van het Nieuw Talent Orkest Loosduinen gaat KNK dan verder, afgewisseld met muziek van het accordeonorkest Grandioso Con Anima. Het concert draagt de toepasselijke naam: 'Daar bij die Molen'. Aanvang om 20.00 uur.

Dansen in De Henneberg

Wie even uit zijn bol wil gaan is vrijdagavond 11 november in De Henneberg aan het goede adres. Die avond kan er gedanst worden op muziek uit de jaren '50 tot en met '90. De muziek wordt verzorgd door een diskjockey. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de dansavond duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan telefonisch via tel. 0633682193 of per e-mail:  vandalen1950@hotmail.com

Fotografie, talkshow en muziek in de villa

Theater Villa Ockenburgh heeft zondag 13 november een vol en aantrekkelijk programma te bieden. Zo kan iedereen om 9.00 uur aansluiten bij een bijeenkomst herfstfotografie. De deelnemers gaan dit seizoen rond de villa vastleggen.

Van 11.55 tot 13.30 uur vertelt de bekende tv-presentator Cees Grimbergen in het theater van de villa over zijn programma's Hollandse Zaken en Zwarte Zwanen. Ook komt de Haagse en Westlandse jeugdcultuur door de jaren heen aan bod en is er een preview van Villa Klassiek.
In Villa Klassiek van 14.00 tot 15.00 uur voert vervolgens de Spaanse mezzosopraan Rita Fernandez samen met de Duitse Elin Körnich op de fluit en Mathilde Lettinga op de klarinet de Nederlandstalige cyclus ‘Vogels' van Rixt van der Kooij uit. In deze grote cyclus zijn 13 Nederlandstalige gedichten over vogels verwerkt: van mus tot uil en van specht tot gans. Het zijn allemaal vogels die in het bos en het park van Ockenburgh voor komen. De uitvoerende musici studeren in de Bachelor fase aan het Koninklijk Conservatorium.
Hierna treden de Marshmallow Maniacs aan. 15:00 - 17:00 uurDe zesmans formatie, plus de zangeres Dinah (dochter van Rob Elzinga) is een oude stijl jazzgroep. De band speelt tussen 15.00 en 17.00 uur jazz uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Alle optredens zijn op zondagmiddag gratis toegankelijk. Reserveer uw plekje via www.villaockenburgh.nl/agenda

Daniel Roth geeft orgelconcert in Abdijkerk

Het tweede orgelconcert bij kaarslicht in de Loosduinse Abdijkerk wordt op zaterdag 12 november om 15.30 uur gegeven door de wereldberoemde organist van de Parijse kerk Saint Sulpice, Daniel Roth. Hij zal werken uitvoeren van Bach; Boely, Franck, Saint-Saens. Roth besluit het concert met een fraaie improvisatie op een nog op te geven thema. De toegangsprijs is €10,- inclusief het programmaboekje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk of online op www.abdijkerk.info.