De kinderen nemen het applaus in ontvangst.
De kinderen nemen het applaus in ontvangst. (Foto: pr)

Kinderraad speelt stuk over kinderrechten

De kinderraad van Houtwijk heeft onlangs in wijkgebouw Bokkefort een toneelstuk opgevoerd over kinderrechten. Een welverdiend applaus viel hen na afloop ten deel.

Zes weken lang werkten de kinderen van Kinderraad Houtwijk aan een indrukwekkend toneelstuk over kinderrechten. Hierbij werden zij geholpen door Wijkz-kinderwerker, Shailesh Ramnath, en schrijfster Femke Beeloo-Planken. Femke schreef het boekje: 'Omdat alle kindjes rechten hebben...' 

De kinderen van de Kinderraad bedachten zelf welke kinderrechten zij op het toneel wilden behandelen. Ook zochten zij samen uit hoe de situatie van kinderen was in het jaar 1900. Het jaar dat er nog helemaal geen kinderrechten waren. In die tijd moesten kinderen werken, en mochten ze in veel gevallen niet eens hun eigen huwelijkspartner uitkiezen. Het werd een echte Loosduinse productie, mede omdat de kinderen tijdens de opvoering kleding droegen gemaakt in coronatijd door Loosduinse vrijwilligers voor Dickens Loosduinen. Het resultaat was uiteindelijk een toneelstuk met vijf onderwerpen. Voorafgaand werd er een gedichtje voorgelezen uit het boek van Femke Beeloo-Planken, waarna de kinderen de situatie speelden uit 1900 afgezet tegen deze tijd. Na afloop kregen de kinderen een welverdiend applaus.