GDA spits Mark Okhuizen kapt een verdediger van ODB uit.
GDA spits Mark Okhuizen kapt een verdediger van ODB uit. (Foto: Berry Heemskerk)

GDA ontsnapt aan tweede nederlaag op rij

GDA verloor vorige week haar eerste wedstrijd en wilde dit afgelopen weekend aan de Albardastraat tegen ODB graag rechtzetten.

Door Bon van Gaalen

De eerste helft begon wat aftastend van beide kanten. GDA probeerde met verzorgd voetbal ODB wat uit elkaar te spelen wat niet echt wilde lukken. ODB schuwde een stevig duel niet. Als je deze duels wilt vermijden moet het tempo omhoog en zal je met meer overtuiging moeten spelen. Veel kansen werden er aan GDA-zijde dus niet gecreëerd. De enige echte kans was er voor GDA-aanvaller Justin Schoenmaker maar zijn inzet werd gekeerd door sluitpost Bas Swillens van ODB. ODB probeerde het een paar keer van afstand maar ook hier werd geen gevaar mee gesticht.

Eigen spelletje

Na rust was de opdracht voor GDA om meer haar eigen spelletje te gaan spelen en de duels te vermijden, maar dat is tegen een strijdend ODB altijd lastig. Dus werd het moeilijk om de ruimte te vinden en loerde ODB natuurlijk op de counter. In de 56e minuut sloeg de thuisploeg onverwachts toe. Spits Dennis Wille won een kopduel waarna de bal slecht werd verwerkt door de verdediging van GDA. De bal viel uiteindelijk weer voor de voeten van de hardwerkende Wille die de bal snoeihard in het dak van het doel van GDA schoot: 1-0. Hierna zette GDA aan maar als je wilt scoren moet je ook kansen creëren en dat was voor GDA het probleem. In de 70e minuut sloeg ODB nogmaals toe, 0-2. Arnout Ooijevaar verving hierna Robin Boek en Tim aan de Wiel Jeroen Mantel. In de 73e minuut brak Michael van Zwam door over rechts, zette voor en Mark Okhuizen schoot de 1-2 binnen. GDA geloofde er weer in en zette door. 3 minuten later zette Tim aan de Wiel de bal voor richting de tweede paal waar wederom Okhuizen de bal licht beroerde en de bal in de verre hoek zag verdwijnen, 2-2.

Maar GDA wilde winnen en bracht een verse aanvaller, Jayden van Zoelen, erin voor de geblesseerde Michael van Zwam. Ook ODB paste wissels toe. En het was één van die wisselspelers, Matthew de Paauw, die in de 86e minuut onverwacht in kansrijke positie kwam en de 3-2 achter de kansloze Alessandro Visser schoot. De 90 minuten waren inmiddels verstreken en de extra tijd ging in. GDA bleef drukken en kreeg in de 99e minuut een vrije trap mee rond het zestienmetergebied van ODB. Tim aan de Wiel nam hem en schoot de bal onbereikbaar achter ODB doelman Bas Swillens: 3-3. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de spelers ODB die op meer tijd hadden gerekend. GDA ontsnapte dus aan een tweede nederlaag en ODB verloor eigenlijk 2 punten. Maar wederom was ODB-GDA weer een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.