Sociale Fondsen Den Haag start actie 'Doneer je energiecompensatie'

Iedereen met een energiecontract krijgt in november en december een energiecompensatie van 190 per maand. De één heeft het geld harder nodig dan de ander. Om die reden is Sociale Fondsen Den Haag een doneeractie gestart. 

Door de hoge gasprijzen zijn nóg meer Haagse inwoners in acute financiële problemen terecht gekomen. Sociaal Fondsen Den Haag krijgt dan ook regelmatig via de samenwerkende hulpverleners schrijnende verhalen te horen. Bijvoorbeeld van Martine (59 jaar), die blind is en dag en nacht een blindengeleidehond heeft. De maandelijkse (energie)kosten van haar zuurstofapparaat zijn sinds kort enorm gestegen en ook het voedsel van haar hond is duurder geworden. Daarnaast is haar energierekening onlangs van €141,- per maand omhoog geschoten naar €414,- per maand, waardoor zij in acute geldnood kwam. En Martine is niet de enige met een dergelijk verhaal.  Reden voor Sociale Fondsen Den Haag om in actie te komen. Wie de energiecompensatie niet echt nodig heeft, kan 190 of zelfs 380 euro doneren aan Sociale Fondsen Den Haag. Met het ingezamelde geld worden achterstallige rekeningen betaald nadat de aanvraag van een samenwerkende hulpverlener is goedgekeurd. Fonds 1818 verdubbelt de opbrengst van deze campagne. 

Haagse burgers in nood kunnen met hun hulpvraag aankloppen bij de XL Servicepunten van Wijkz of de Helpdesk Geldzaken van de gemeente Den Haag.