Wethouder Hilbert Bredemeijer neemt het boekje 'Mijn Loosduinen' in ontvangst.
Wethouder Hilbert Bredemeijer neemt het boekje 'Mijn Loosduinen' in ontvangst. (Foto: Martijn Beekman)

Succesvolle zesde editie Loosduinen Gaat Los

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 november vond de zesde editie van Loosduinen Gaat Los plaats. Met meer dan 2000 bezoekers was het een groot succes.

Tijdens de opening in winkelcentrum Waldeck zongen honderden Loosduiners onder aanvoering van Gregor Bak het lied ‘Ode aan Loosduinen'. Het boekje 'Mijn Loosduinen' dat wethouder Hilbert Bredemeijer tijdens de opening kreeg overhandigd, is zolang de voorraad strekt op te halen in de twee bibliotheekvestigingen in Loosduinen.
Nog dezelfde dag was in de Abdijkerk de voorstelling DNA-Loosduinen te zien. Hiervoor werden inwoners van Loosduinen geïnterviewd en gefilmd. Ook werd de legende van Margaretha, geschreven door Lars Koning, verteld door Stefan de Walle. In wijkcentrum Bokkefort was het Gouwe Ouwen orkest te zien en rapper NoOneLikeJG vertoonde er zijn kunsten. Het Bridge Ensemble trad 's avonds met Iraanse muziek, afgewisseld met gedichten, op in bibliotheek Loosduinen.
Wie er na de Ode aan Loosduinen nog niet genoeg van had, kon vrijdag in Hofstad Lyceum samen met de Sing Along All Starts Band en meidenkoor Cantiamo Delft hits van Hazes, ABBA en Olivia Newton-John zingen. In wijkcentrum de Geest kon men zaterdag genieten van Capoeira en gaven kinderen en volwassenen een gitaarconcert. Bij de molen was JazzOn te horen en aansluitend was in de Abdijkerk een orgelconcert. Fred Zuiderwijk ontving in het Hofstadcollege Haagse Iconen van de toekomst samen met gevestigde Haagse Iconen Karel de Rooy en Bas Muijs. Op de laatste dag van het festival was er in Atelier Siena een workshop 'Sint Maarten in pastelkrijt'. En in Hofstad Lyceum konden kinderen genieten van de meezing en meedoe voorstelling ‘Fluitje van een cent'. Het festival werd spectaculair afgesloten met een optreden van slagwerktheatergroep Percossa! Meer foto's op www.Loosduinengaatlos.nl

Voor DNA-Loosduinen werden inwoners geïnterviewd en gefilmd