PvdD Den Haag wil groener Den Haag

'Verbeter de wereld, begin in Den Haag!' is de titel van het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren. Met dit programma zet de partij in op een veel groener Den Haag. Lijsttrekker Robert Barker: "Den Haag kan en moet groener!

Den Haag moet een fijne plek zijn om te wonen voor mens en dier. De uitstoot van broeikasgassen, de woningnood en energiearmoede gaan we samen aanpakken."
Volgens lijsttrekker Barker moet Den Haag niet meer inzetten op prestigeprojecten van projectontwikkelaars, maar op duurzame woningen en groen. Barker: "In plaats van bomen kappengaan we pleinen en daken vergroenen en natuurgebieden beschermen. En in plaats van prestigeprojecten bouwen, isoleren we woningen en leggen onze daken vol met zonnepanelen. Zo dragen we bij aan een betere wereld."
Voor de partij staat een groener Den Haag centraal in het verkiezingsprogramma. Zo zet PvdD in op beter OV, minder afval en meer natuur. Ook moet de gemeente meer veilige hondenlosloopgebieden aanleggen en zorgen voor hulpbehoevende dieren.
Barker (PvdD): "Ons verkiezingsprogramma staat vol met maatregelen om Den Haag duurzamer, diervriendelijker en groener te maken."

Daklozen

De groene partij noemt in haar verkiezingsprogramma veel verschillende maatregelen. Zo willen zij versteende wijken vergroenen, kades diervriendelijk maken en huisjesmelkers dwingen om hun energie slurpende woningen te verduurzamen. Ook zet de partij erop in dat de gemeente de woningnood aanpakt, daklozen goed opvangt en met kracht optreedt tegen discriminatie.