Monique Palman zou het leuk vinden als het Theehuis van Buurtboerderij de Nijkamphoeve wordt uitgebreid.
Monique Palman zou het leuk vinden als het Theehuis van Buurtboerderij de Nijkamphoeve wordt uitgebreid. (Foto: WM)

Houtwijk zit vol plannen: van sportpark tot borden op het Vinkenlaantje

De plannen voor Houtwijk stromen binnen. Benieuwd? Ze staan op https://houtwijkbegroot.denhaag.nl/plannen. De gemeente heeft  30.000 euro beschikbaar gesteld om de beste plannen te realiseren. De plannen met minimaal 25 likes gaan door naar de volgende ronde.  Er zitten originele bij zoals een muziekkoepel in Bokkefort en een pumptrack skatepark aan het Brinkpad bij de molen. Tot en met 27 februari is het nog mogelijk om een plan in te dienen.

De plannen moeten wel bijdragen aan de thema's uit de wijkagenda Houtwijk 2021 - 2025: onderhoud van groen en straten, een schone wijk en jongeren in de wijk. Voorwaarde is dat het plan realistisch is, binnen een jaar kan worden uitgevoerd en binnen een budget van 30.000 euro valt. 

Vervangen halfpipe

Een plan dat al veel likes heeft, 40, komt van Floor van Leeuwen. Floor wil dat de halfpipe in Bokkefort wordt vervangen door een lagere en bredere halfpipe of miniramp. "Hierdoor word deze toegankelijker voor beginnende jongeren", stelt Floor. "De Halfpipe op bokkefort is oud en niet meer van deze tijd Bovendien is die ook niet prettig te skaten. Ik spreek uit ervaring." 

Ook het idee van Jan Korving om borden te plaatsen bij het Vinkenlaantje heeft het minimum van 27 duimpjes omhoog al gehaald.  "Bij het gemaal aan het Vinkenlaantje kruisen fietsers een losloop/wandelgebied. Hiervan zijn ze zich niet altijd bewust. Ze rijden hard door en letten niet goed op. Ondertussen lopen hondenlos en rennen kinderen over." Korving denkt dat het helpt als op drie plekken borden worden geplaatst die fietsers waarschuwen dat ze een losloop- en wandelgebied naderen. "Dit schept meer duidelijkheid."

Monique Palman zou het leuk vinden als het Theehuis van Buurtboerderij de Nijkamphoeve wordt uitgebreid. Haar plan heeft al meer dan dertig likes. "Wat zou het geweldig zijn om het theehuis met terras op te knappen en uit te breiden zodat het ook in de winter open kan blijven. De Buurtboerderij op de Escamplaan is zo gezellig voor jong en oud."

Snoeiafval op paden

Al 59 mensen het plan van Bas Vreugdenhil geliket. Hij pleit voor snoeiafval op onverharde wandelpaden in Bokkefort. "Ik loop elke dag door het Bokkefort park en erger me kapot aan de smerige, onverharde paden. Er word elk jaar gesnoeid in het hele park en met al het snoeiafval kan je heel makkelijk de onverharde paden opknappen. Versnipper al het snoeiafval en verdeel het over de onverharde paden. Iedereen die door het park loopt heeft er plezier van en het oogt veel beter dan de paden die er nu liggen. Zo wordt  het een stuk gezelliger en mooier om doorheen te wandelen."

Een leuk sportpark met buitenapparaten voor de jeugd, een pluktuin voor volwassen en een drive-in koffiekar in Bokkefort. Dat heeft Sander Uding voor ogen. Het idee krijgt 30 likes. Uding vindt dat Houtwijk een positieve boost nodig heeft. En dat kan volgens hem door de wijk voor iedere leeftijd aantrekkelijker te maken. "Met dit plan kunnen mensen samen komen en de wijk kan fitter worden. De jeugd moet gestimuleerd worden en in beweging blijven. Voor ouders is het dan leuk om te zien dat hun kinderen goed bezig zijn en dan zelf nog even een bloemetje kunnen plukken bijvoorbeeld. Ook zou het erg leuk zijn als je er dan nog een drankje zou kunnen halen en dan zittend op een bankje kan toekijken hoe iedereen lekker bezig is."

Twee plannen steken qua likes met kop en schouder boven de rest uit. Eén daarvan is het idee van een bufferzone bij de QA Nederpelstraat om de overlast van bedrijven op Dekkershoek tegen te gaan. En het idee van Rui Darte om zogenaamde blikvangers op de Escamplaan te plaatsen kan zelfs rekenen op 109 duimpjes omhoog. 

Plan indienen

Het indienen van een plan kan tot en met zondag 27 februari online, op papier tot en met vrijdag 25 februari. Wie hulp nodig heeft bij het indienen, kan naar het inloopspreekuur ‘Bouwen aan Houtwijk' komen. Hiervoor kan men vanaf 18 januari elke dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur terecht in wijkcentrum Bokkefort. Wie niet langs kan komen, kan contact opnemen met het stadsdeel Loosduinen via e-mail: houtwijkbegroot@denhaag.nl. Plannen met minimaal 25 likes worden bekeken op haalbaarheid. Bewoners uit Houtwijk verdelen van 13 april tot en met 8 mei het geld tussen de overgebleven plannen. Op 18 mei wordt de uitslag bekendgemaakt.

Borden bij het Vinkenlaantje moeten fietsers duidelijk maken dat ze een losloopgebied en oversteekplaats passeren.