Afbeelding
(Foto: privéfoto )

Politieke oren en ogen

Misschien komt de titel u bekend voor, zeker als zo'n project in uw wijk rondloopt. Een aantal vrijwilligers, bewoners van een wijk in Loosduinen, lopen door de wijk en rapporteren wat er verbeterd kan worden. Dit doen ze door te kijken en met andere bewoners te praten.
U hebt mogelijk gehoord dat de Commissie Loosduinen een politiek debat heeft georganiseerd en eigenlijk het startschot heeft gegeven voor een mogelijke verkiezingskaravaan, welke zeker nog terug zal keren in Loosduinen.
Hiervoor hebben wij de grootste partijen, gebaseerd op de vorige verkiezingsuitslag, uitgenodigd. U kunt dit debat nog terugkijken via de faceboek-pagina ‘Bij ons in Loosduinen', via ons TV-kanaal van TV-Loosduinen. (www.tvloosduinen.nl ) en via youtube: https://vimeo.com/670602573
Zeer verhelderend zo'n politieke bijeenkomst. Zeker omdat er telkens gevraagd werd: "Wat kunt u voor de Loosduinse bewoners betekenen, wat staat er in uw verkiezingsprogramma aangaande Loosduinen en wat weet u over de Commissie Loosduinen. Als u het beluistert, zult u diverse antwoorden horen. De vraag hierbij is meteen: "Zijn dit de beroemde verkiezingsbeloftes en wat gebeurt er daarna…of worden beloftes ook gerealiseerd!”
Daarnaast weten ze veel van de Commissie Loosduinen (CL) af, maar goed samenwerken en informatie uitwisselen, schijnt toch erg moeilijk. Er wordt op dit punt direct gewezen naar de CL, maar als je wijst, wijzen nog steeds drie vingers naar jezelf. Misschien moeten de partijen, ondanks al onze brieven en mailtjes, deze belofte waarmaken.
Te vaak horen wij iets als het tussen 5 en 1 vóór 12 is, soms zelfs als al iets geregeld is zonder advies te vragen aan de Commissie Loosduinen ondanks afspraken.
Een andere belofte is, dat men ons stadsdeel vaker gaat bezoeken. Als dit waar is, dan is dit al de tweede belofte, die ingelost wordt. Het wordt steeds beter en als je langskomt, zie je ook meer en als je echt in gesprek gaat, hoor je ook meer!
Luisteren is en blijft een kunst; laat bewoners uitspreken en neem ze serieus en niet alleen tot 16 maart 2022.
Veel beloftes hangen natuurlijk samen met gekozen worden en in het college terecht komen. Als wethouder kun je veel, maar als gemeenteraad, die de bewoners vertegenwoordigt, kun je nog veel meer. Met de opgehaalde informatie ben je beter voorbereid en kun je een goede discussie voeren. Zoals de vlag erbij hing, afgelopen dinsdag, wordt ons stadsdeel goed bedacht. Zullen de partijen dit aan de resterende zeven stadsdelen ook beloven; dan blijft er minder over.
Ik hoop dat de taart eerlijk verdeeld gaat worden; ik iets meer dan jij?!?
P.s.: Nu heb ik weer gehoord dat er mogelijk een gokhal komt, zonder enig overleg!