Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst wederom een meeslepende voorstelling naar het Scheveningse strand: La Traviata,
Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst wederom een meeslepende voorstelling naar het Scheveningse strand: La Traviata, (Foto: pr)

Koorleden gezocht voor grootste strandopera tijdens Festival Classique

Algemeen

Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018) en Aida aan Zee (2019) brengt Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst wederom een meeslepende voorstelling naar het Scheveningse strand: La Traviata, opera aan zee. Voor deze strandopera wordt een speciaal projectkoor samengesteld waar iedereen aan mee mag doen. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 juni. 

La Traviata vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Alfredo, een jonge man van adel, en de courtisane Violetta. Regisseur Sybrand van der Werf maakt er een eigentijdse versie van en brengt de opera terug naar 75 minuten voor deze speciale stranduitvoering. Dans speelt net als in de originele opera een grote rol. Jessey-Joy Spronk, Denzil Delaere en Frank Dolphin Wong nemen de hoofdrollen voor hun rekening. De overige professionele rollen worden ingevuld in samenwerking met Dutch National Opera Academy en Theaterkoor Dario Fo.

Festival Classique en Kwekers in de kunst zijn op zoek naar zangers en zangeressen voor het projectkoor. Iedereen die van zingen houdt, kan zich inschrijven. Op dinsdag 22 maart vindt de kick-off plaats waaraan koorleden vrijblijvend kunnen deelnemen. Na afloop kan ieder voor zich bepalen of hij mee wil doen. Vanaf 22 maart wordt iedere dinsdagavond gerepeteerd in de omgeving Scheveningen. Aanmelden voor de kick-off op 22 maart kan via: festivalclassique.nl/aanmelden-koor. Deelname kost €110,-, inclusief bladmuziek en digitale oefenbestanden. Vragen? Stuur een mail naar: tanja@kwekersindekunst.nl.