Waldeck aan de slag met eigen agenda

Bewoners uit Waldeck zijn samen met ondernemers en de gemeente Den Haag gestart met het maken van een wijkagenda. Hierin staan de belangrijkste aandachtspunten om de komende vier jaar aan te pakken. 

Alle inwoners kunnen via een enquête hun mening geven. Dit kan online, via een formulier die ze in de bus krijgen of met hulp van studenten van ROC Mondriaan die in een aantal buurten de bewoners actief opzoeken.
Wethouder Hilbert Bredemeijer: ‘‘Ik roep iedereen op om de enquête in te vullen. Hierdoor krijgen we een nog beter beeld van wat er leeft in de wijk en aan welke punten met prioriteit moet worden gewerkt. Samen maken we van de wijk een nog fijnere plek om te leven.''
Naast de enquête wordt ook een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners, ondernemers en wijkpartners. Met de resultaten van de enquête en verdere uitdieping tijdens deze bijeenkomsten wordt toegewerkt naar de definitieve versie van de wijkagenda. Deze is begin juli klaar.
Via een speciale website (www.wijkagendawaldeck.nl) kan iedereen de resultaten en verdere ontwikkelingen lezen. Ook nadat de wijkagenda definitief is wordt de uitvoering op deze site in beeld gebracht.
Alle wijken in Den Haag krijgen een eigen agenda. Hierin stellen gemeente en bewoners samen vast wat de komende vier jaar de belangrijkste kansen en uitdagingen zijn. Hierdoor kunnen plannen van de gemeente beter aansluiten op wat leeft in de wijk. Tijdens het hele proces -van idee tot uitvoering- blijven de buurtbewoners betrokken.

www.wijkagendawaldeck.nl