Na twee jaar wordt er weer gewandeld voor het Eva Demaya Centrum in Malawi.
Na twee jaar wordt er weer gewandeld voor het Eva Demaya Centrum in Malawi. (Foto: pr)

Wat is er te doen in de regio?

Na een onderbreking van bijna 2 jaar door de coronamaatregelen, gaat de fietsclub Loosduinen weer van start. Er worden tochten gereden op de eerste en derde donderdag van de maand. De afstanden zijn afwisselend 30 en 40 kilometer. De eerste fietstocht is op 21 april. Vertrek om 10.00 uur vanaf wijk-en dienstencentrum De Henneberg, Tramstraat 15, Loosduinen. Deelname is gratis, koffie en thee voor de start en onderweg is voor eigen rekening. Neem zelf een lunchpakket, voldoende water en aangepaste kleding mee. Het gehele programma van de seniorenfietsclub is vanaf 4 april bij De Henneberg beschikbaar.

Seniorenfietsclub weer van start

Alzheimer Café Loosduinen

Donderdag 10 maart is er weer een Alzheimer Café in Loosduinen. In het ontmoetingscentrum aan de Mozartlaan 211a in Loosduinen spreekt Janneke Bregman over het onderwerp 'rouw, verlies en verdriet bij dementie'. Bregman is geestelijk verzorger bij woonzorgcentrum Tabitha. Het Alzheimer Café Loosduinen is elke tweede donderdag van de maand, behalve in de maanden juli, augustus en december. Toegang is gratis, glas wijn kost 1 euro, frisdrank 50 eurocent. Er is geen pinautomaat. 

Wandeltocht voor Eva Demaya

De 15de editie van de Eva Demaya Wandeltocht is op zaterdag 19 maart. Er zijn vier afstanden: 6, 12, 18 en 24 kilometer. De start is tussen 9.00 en 13.00 uur, inschrijven voor de 24 km kan tot 12.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 voor volwassenen en €3,– voor kinderen tot en met 12 jaar. De opbrengst is voor activiteiten van het Eva Demaya Centrum in Malawi. Start en finish zijn in de tropische plantenkas van Fachjan aan de Harteveldlaan 6 in Honselersdijk. Nadere informatie: www.evademaya.nl.

Bingo in Zuidwest

In Pandje 4 aan de Dreef 4 wordt op 27 maart een levensmiddelenbingo gespeeld. De bingo is van 12.00 tot 15.00. Voor meer informatie kan men bellen naar tel. 06-40255316

Gratis talkshow 

In Villa Ockenburgh is zondag 13 maart de talkshow Vijf voor Twaalf. Neppastoor Johannes de Sloper besteedt ‘gewijde' aandacht aan de actualiteit en fotograaf Jaap Kamftraat toont foto's van bloemen, planten en dieren in Ockenburgh. Arie Spaans zingt een Schevenings lied. Na de talkshow is er een interview met oud-rechercheur Hans Smit over zijn opzienbarende speurtocht naar de Haagse seriemoordenaar Koos Hertogs. Jeanette Scheffer zingt uit haar cabaret repertoire, begeleid door haar gitarist Rik Fennis en Piet Bogaards draagt enkele gedichten voor uit zijn ‘light verse' repertoire. Tijd: 11.55 - 13.30 uur. www.villaockenburgh.nl