De Jan van Gent kon niet meer vliegen en liet zich makkelijk pakken door de medewerker van de Dierenambulance.
De Jan van Gent kon niet meer vliegen en liet zich makkelijk pakken door de medewerker van de Dierenambulance. (Foto: Dierenambulance Den Haag e.o.)

Jan van Gent gestrand bij Kijkduin

"Voor Roompot Kijkduin zit een grote vogel die niet meer vliegt." Deze melding kwam onlangs binnen bij de meldkamer Dierenambulance Den Haag e.o. Dat het  een Jan van Gent bleek te zijn, was ook voor de medewerkers van de Dierenambulance een verrassing.

Want deze grote vogel leeft normaal op volle zee en laat zich, met uitzondering van de broedtijd, niet vaak zien. 

De grote vogel zat midden op het fietspad bij het vakantiepark in Kijkduin en kon blijkbaar niet meer vliegen. Er leek ook iets mis te zijn met zijn poot. Omdat de vogel niet kon vluchten had chauffeur Arjen van de Dierenambulance hem al snel te pakken. Eenmaal in het dierenhospitaal aan de Oosterbeek bleek hij een gebroken poot te hebben. "Gelukkig was het een gesloten breuk. We hebben eerst even overlegd met vogelopvang De Wulp in Loosduinen en daarna zijn poot gespalkt. Hij kreeg ook een pijnstiller en mocht een nachtje in ons Dierenhospitaal uitrusten." 

Goede vooruitzichten

De volgende dag is hij naar De Wulp aan de Heliotrooplaan gebracht.
"Het was bijzonder deze prachtige vogel van dichtbij te mogen zien. De vooruitzichten zijn goed en hopelijk kan hij snel zijn reis vervolgen!" laten de medewerkers van de Dierenambulance weten.