Loosduinen was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij.
Loosduinen was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

S.V. Loosduinen wint van H.S.V. DUNO en klimt naar tiende plek

S.V. Loosduinen heeft zaterdag zichzelf een goede dienst bewezen door met 0-3 te winnen bij H.S.V. DUNO. De opkomst van de spelers op het veld werd omlijst met blauwe rook uit rookpotjes, een actie van de supporters.

Sander Böhms

Net als vorige week tegen Naaldwijk begon Loosduinen sterk aan de wedstrijd en kreeg het al snel grip op het middenveld wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. In de vijfde minuut kreeg de club uit Loosduinen  - net als vorige week tegen Naaldwijk - een penalty nadat Bart Ruwaard in de 16 meter was neergelegd. Toegegeven na de uitspraak van vorige week van deze reporter dat een oude voetbalwet luidt dat je de penalty nooit zelf moet nemen als de overtreding op jou wordt gemaakt, bewees Bart Ruwaard dat deze uitspraak niet altijd opgaat. Zelfverzekerd ging hij zelf wederom achter de bal staan en schoot feilloos de 0-1 tegen de touwen.

DUNO probeerde het wel en kreeg meer balbezit maar creëerde slechts enkele kansjes die naast of over het doel van Pieter Blanken werden geschoten. De poppetjes stonden dus vaak op de goede plek. Na 16 minuten moest aanvoerder Melchior van der Kooi geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Tico Eckhardt die zijn rentree maakte na lang blessureleed. In de 41ste minuut was het uit een corner dat Alvin van Reeuwijk de 0-2 binnen kopte. 

De tweede helft had DUNO een ander strijdplan en waren vooral hun buitenspelers dreigender. Ook viel op dat speelster Julia Kagie (oud speelster van ADO Den Haag vrouwen) op het middenveld bij DUNO toch aardig haar "mannetje stond" en de duels niet uit de wegging. In de 60e minuut was het wederom Alvin van Reeuwijk die de 0-3 aantekende en zo zijn jarige vader langs de lijn een mooi cadeau gaf met twee goals deze middag. DUNO probeerde het nog wel via hun behendige buitenspelers, maar tevergeefs door adequaat ingrijpen van de backs Tyrone Plas en Damian van der Horst. Zo bleef verder dit sportieve duel steken op 0-3 en werd de overwinning uitbundig gevierd met een hapje en een paar drankjes in de kleedkamer en later in de avond nog in de kantine.
Een verdiende overwinning en mede door dit resultaat klimt Loosduinen zo op naar de tiende plaats op de ranglijst met tien punten. Volgende week zaterdag 12 maart speelt S.V. Loosduinen om 14.30 uur weer een thuiswedstrijd dan komt v.v. Lyra uit De Lier op bezoek op sportpark Madestein. De selectie zou het geweldig vinden als u deze wedstrijd ook weer aanwezig bent!