Wethouder Hilbert Bredemeijer overhandigt de Go Go Den Haag strippenkaart aan Lilian. De eerste deelnemer van deze strippenkaart.
Wethouder Hilbert Bredemeijer overhandigt de Go Go Den Haag strippenkaart aan Lilian. De eerste deelnemer van deze strippenkaart. (Foto: gemeente Den Haag)

Strippenkaart voor inactieve volwassenen en senioren

Wethouder Hilbert Bredemeijer overhandigde vrijdag in Sportcentrum Marris Gym aan de Mangaanstraat de eerste ‘Go Go Den Haag strippenkaart'. Met deze strippenkaart worden inactieve Haagse volwassenen en senioren gestimuleerd om in beweging te komen. De Buurtsportcoaches werven, begeleiden en coachen de deelnemers naar laagdrempelig beweegaanbod. ''Ben ontzettend blij met dit initiatief. Dit draagt een steentje bij aan ons doel om alle Hagenaars in 2030 aan het sporten of regelmatig bewegen te krijgen", aldus Bredemeijer. Met de strippenkaart worden inactieve volwassenen en senioren gestimuleerd om in de buurt kennis te maken met laagdrempelig beweegaanbod. Ze kunnen gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Wie zes of meer activiteiten van de strippenkaart heeft volbracht, ontvangt een sportief pakket voor thuis.