Den Haag vangt Oekraïners op

De eerste Oekraïners die gevlucht zijn voor de oorlog in hun land, hebben zich in Den Haag gemeld en worden opgevangen in hotels. Voor de korte termijn zijn er zo’n 200 opvangplekken beschikbaar. Dit kan snel worden uitgebouwd tot zo’n 500 plekken. Daarnaast is de gemeente bezig met het regelen van huisvesting voor de lange termijn en op zoek naar extra locaties om meer mensen op te kunnen vangen. Naast huisvesting hebben Oekraïners ook recht op sociale bijstand, financiële ondersteuning en medische zorg. Kinderen mogen in het opvangland naar school. Ook hier ligt een taak voor de gemeente. Tenslotte wordt er op dit moment hard gewerkt aan een meldpunt waar vluchtelingen met vragen terecht kunnen. Veel Haagse inwoners willen helpen. Op denhaag.nl staat informatie over hoe inwoners kunnen bijdragen en bij welke organisaties zij hiervoor terecht kunnen. Ook Vluchtelingenwerk en Den Haag Doet staan klaar om te helpen.

Fleur en Leila gratis naar Mauritshuis

Roos, Zahra, Anthony, Madelief, Senna, Leila, Jared en Amar opgelet! Iedereen met een bloemenvoornaam mag gratis naar het Mauritshuis. Het museum in  Den Haag viert dit jaar het 200-jarig bestaan. En wie jarig is trakteert! De actie sluit aan bij de bloemententoonstelling 'In volle bloei' die tot en met 6 juni te zien is. Alle bezoekers ontvangen een kleurrijk boeket, bestaande uit de mooiste bloemstillevens uit de 17de eeuw.  Bezoekers met een bloemenvoornaam kunnen online een gratis tijdslot boeken. In het museum hoeven zij alleen nog even langs de kassa te lopen met een geldig identiteitsbewijs. 


Braille op reling De Pier

Op De Pier komt een reling in braille die het uitzicht beschrijft. Zodat ook blinden en slechtzienden het uitzicht kunnen ervaren en ervan kunnen genieten. Deze zomer komen er meer beschrijvingen in braille bij. Daar wordt ook een wedstrijd voor uitgeschreven. Cabaretier/schrijver Vincent Bijlo, zelf vanaf geboorte blind, onthult donderdag 10 maart samen met Parbhudayal het eerste deel van de reling.