Kinderyoga werkt ontspannend en stimuleert de fantasie en creativiteit
Kinderyoga werkt ontspannend en stimuleert de fantasie en creativiteit (Foto: Happy Fit)

Nieuwe activiteiten voor Happy Fit in Rijswijk

Werken aan een gezonde leefstijl: het is een doel waar Happy Fit al enkele jaren actief mee bezig is in de gemeente Rijswijk. En in 2022 gaan ze weer verder. Het programma Q1 voor Happy Fit jeugd is bekend! Met een mooie primeur: kinderyoga voor Rijswijkse kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Daarnaast kunnen de Superchefs 10+ in Q1 ook weer aan de slag met heerlijke recepten maken.

Het is een primeur: kinderyoga staat voor het eerst op het programma. Ook kinderen kunnen stress ervaren. Kinderyoga biedt handvatten om te leren omgaan met spanning en helpt daarnaast bij het voorkomen van fysieke spanningsklachten. 

De lessen kinderyoga zijn speels en gericht op het opbouwen van zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn en ontspanning. Ook stimuleert het de fantasie en creativiteit.

De reeks gaat plaatsvinden op 7 donderdagen van 16:00 tot 16:45 uur en start op donderdag 17 februari. 

De lessen vinden plaats aan de Diepenhorstlaan 13A in Rijswijk en worden aangeboden door Everything is Om.

Superchefs 10+

Vanuit het project Happy Fit wordt er ook weer een nieuwe reeks Superchefs voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 aangeboden door Welzijn Rijswijk. Kinderen vinden het vaak leuk om in de keuken te helpen. Bij Superchefs ontdekken ze in een reeks van 8 kooklessen hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken.

De reeksen vinden plaats op de woensdag van 14:00 tot 15:30 uur en starten op 2 februari in het wijkcentrum het Oude Raadhuis in Rijswijk.

Happy Fit

Happy Fit heeft als doel om Rijswijkers te stimuleren gezond en fit te leven en de sociale cohesie en betrokkenheid van inwoners binnen de gemeente te verhogen. Dit gebeurt door het kosteloos aanbieden van laagdrempelige beweegactiviteiten voor iedereen in Rijswijk. De drie thema’s Gezonde voeding, bewegen en welbevinden staan centraal bij Happy Fit.

Aanmelden?

Aanmelden voor de cursus? Dat kan via www.happyfitrijswijk.nl/jeugd. 

Beide cursussen zijn gratis.