Poes Muis was een graag geziene verschijning
Poes Muis was een graag geziene verschijning (Foto: DM)

Poes 'Koningin van de Beetslaan' Muis doodgereden

Op vrijdag 7 januari is, tot groot verdriet van ons allemaal, de poes Muis doodgereden. De dader is doorgereden. Muis liep altijd graag te flaneren door de wijk Cromvliet, op zoek naar wat aandacht en een aai. Ook miauwde ze altijd vriendelijk naar bekende en onbekende passanten. Het was een heel vriendelijke, opgewekte poes; echt een allemansvriendin. Tegen de andere katten in de straat speelde Muis altijd de baas, want 'de koningin heeft de oudste rechten'!

Muis ging regelmatig bij willekeurige bewoners mee naar binnen voor een lekker hapje, om daarna urenlang heerlijk op de bank te relaxen. Zo ook bij de buren in het midden van de straat, waar Muis regelmatig op visite kwam en het haar comfortabel werd gemaakt.

Wij hadden het ook regelmatig over de bekendheid die Muis inmiddels in de Beetslaan heeft verworven, door haar brutale bezoekjes aan diverse bewonersadressen. Dan zeiden we voor de grap: "Als Muis had kunnen praten, zouden daar zeker de vermakelijkste verhalen uit zijn gekomen."

Helaas zijn de bezoekjes van Muis nu ten einde gekomen door een ongeluk. Op de kruising van de Da Costalaan naar de Beetslaan is ze afgelopen vrijdag 7 januari tussen 15:30 en 16:00 uur doodgereden door een automobilist.

Deze automobilist is doorgereden en moet toch hebben gemerkt dat er iets niet goed is gegaan tijdens deze rit.

Als er een dier wordt aangereden moet dit worden gemeld bij meldpunt 144 (Red een dier). Dit meldpunt schakelt dan de dichtstbijzijnde dierenambulance in.

Wij zijn op zoek naar getuigen voor meer details en/of camerabeelden om de dader te kunnen achterhalen.

In deze smalle straten wordt regelmatig te hard gereden en dat komt de verkeersveiligheid niet ten goede, voor zowel mens als dier. 

Zó had Muis, de 'koningin van de Beetslaan' niet aan haar einde mogen komen. Muis is zestien jaar oud geworden.

 

- Danny Mertens