Kinderen fietsen vaak door de stad. Daarom is het belangrijk dat ze meedenken over de inrichting van de openbare weg.
Kinderen fietsen vaak door de stad. Daarom is het belangrijk dat ze meedenken over de inrichting van de openbare weg. ((Foto: Valerie Kuypers))

Den Haag zoekt junior fietsburgemeester

Algemeen

Den Haag zoekt niet alleen een senior fietsburgemeester, maar ook een junior fietsburgemeester. ‘Fietsgekke’ jongeren in de leeftijd van 15 - 17 jaar kunnen zich aanmelden. Belangrijk is dat ze geloven dat fietsen steden veiliger, beter en schoner maken en dit ook willen uitdragen.

Deze campagne wordt geïnitieerd door de Junior Fietsburgemeester van Amsterdam Lucas Boer en de huidige Fietsburgemeester van Den Haag Marcel Kleizen en ondersteunt door de Haagse Jongerenambassadeurs
De junior fietsburgemeester vertegenwoordigt de kinderen en jongeren in zijn of haar stad op de fiets. Samen met leeftijdsgenoten en de senior fietsburgemeester wordt gezocht naar mogelijkheden om de stad ten positieve te veranderen, de junior fietsburgemeester komt met goede ideeën en neemt initiatief om deze in de praktijk te brengen.

Waarom een Junior Fietsburgemeester? “De afgelopen jaren heb ik mede dankzij mijn Fietshelden campagne gemerkt hoeveel goede ideeën kinderen en jongeren in onze stad hebben als het gaat over fietsveiligheid en fietsplezier. Als veel gebruikers van de openbare weg is het heel belangrijk en positief als kinderen en jongeren mee kunnen denken over de inrichting daarvan en er iemand is die hen vertegenwoordigt. Daarnaast zou het geweldig zijn als we als tweede stad in Nederland een Junior Fietsburgemeester krijgen!”, licht fietsburgemeester Marcel Kleizen toe.
Aanmelden kan door een filmpje van maximaal 1 minuut voor 14 februari op te sturen naar bicyclemayor@bycs.org. Appen mag ook, dat kan naar tel. 06-31993923. Vertel In dit filmpje waarom jij de perfecte kandidaat bent en wat je allemaal gaat doen als Junior Fietsburgemeester. Vermeld in het onderwerp ‘Junior Den Haag.”