Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Positief

Na bijna twee jaar corona in het land was het ook voor mij persoonlijk zover: ik had het virus te pakken. Ik heb natuurlijk in quarantaine gezeten na een positieve test. Net zoals heel veel andere gezinnen in Loosduinen. Dat was wel eenzaam, hoor. Ineens heb je geen afspraken meer, hoef je nergens naartoe. De klas van m’n ene dochter zat de ene week thuis, de klas van m’n andere dochter zit deze week thuis. Het is voor het eerst dat het hele gezin ‘positief’ was. Gelukkig zijn bij ons de klachten beperkt gebleven.

Veerkracht

Je leest het steeds meer: hele klassen die naar huis moeten door besmettingen. Het is ongetwijfeld herkenbaar voor veel mensen met kinderen. Het is lastig om te combineren ook: je werk gaat door én je kinderen moeten van de ene op de andere dag thuis blijven en online onderwijs volgen. Wat mij persoonlijk is opgevallen, is dat veel mensen in deze lastige tijden voor elkaar klaar staan en samen proberen er het beste van te maken. Je kunt er dus ook positief naar kijken! Het is prachtig om te zien hoe enorm veerkrachtig de juffen en meesters zijn. Lessen gingen door, veel aandacht voor elkaar. Leuke activiteiten op afstand. Echt knap!

'Ik rende door de duinen, Madestein en Ockenburgh, heerlijk hoor'

Gezonde buitenlucht, fit blijven, buiten sporten; het is zo belangrijk in deze gezondheidscrisis. Ben zelf de laatste tijd vaak met de kinderen in gebied van de Uithof op het mountainbike parcours geweest. Zij fietsen, ik rennen. En natuurlijk rende ik door de duinen, Madestein en Ockenburgh. Heerlijk hoor. Kan het iedereen aanraden. Deze week gaat de horeca gelukkig weer open en mogen we steeds meer, ook tot ’s avonds laat sporten. Is dit dan nu eindelijk het einde van het gedoe met corona? Laten we het hopen!

Lijsttrekkersdebat

Overigens is deze week het lijsttrekkersdebat van de commissie Loosduinen. Bij Popradar gaan we met elkaar de discussie aan over de toekomst van Den Haag en meer specifiek Loosduinen. Ik zal erbij zijn. Als deze krant verschijnt, is het debat al geweest, maar ongetwijfeld komen er verslagen online en in deze krant volgende week. En als je nu al meer wil weten, volg me dan gerust op Twitter: twitter.com/bredemeijer.




Stadsdeelwethouder
Hilbert Bredemeijer