Huiswerkbegeleiding in bieb Loosduinen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen vanaf deze maand op dinsdagmiddag en zaterdagochtend voor huiswerkbegeleiding terecht in Bibliotheek Loosduinen aan het Loosduinse Hoofdplein. 

De deelnemers leren hoe ze snel betrouwbare informatie kunnen vinden, effectief kunnen leren en de juiste vragen kunnen stellen. Ook helpt de huiswerkbegeleider bij het plannen van huiswerk, het maken van samenvattingen en kunnen leerlingen zich - als ze dit willen -  laten overhoren. Het gaat hier dus niet om bijles, maar uitsluitend om hulp bij het maken van huiswerk. De begeleiding is gratis. De bibliotheek biedt de leerling een rustige en veilige werkplek waar voldoende informatie aanwezig is en waar op een laptop gewerkt kan worden.

Voortgezet onderwijs

Deze lessen zijn bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De begeleiding vindt plaats in bibliotheek Loosduinen. Iedere dinsdag van 15.30-17.30 uur en zaterdag van 11.00-13.00 uur met uitzondering van de zomervakantie.

Vooraf aanmelden is verplicht. Voorafgaand aan de huiswerkbegeleiding vindt een intakegesprek plaats tussen de leerling (en zijn ouder/verzorger) en de huiswerkbegeleider. Deelnemen zonder intakegesprek is niet mogelijk. Interesse? Meld je, samen met een van je ouders/verzorgers, aan via het inschrijfformulier bij de klantenservice van de bibliotheek. 

Uiteraard geldt ook hier: blijf thuis als je symptomen hebt die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, koorts en hoesten