Toegankelijkheid van honderden Haagse plekken op één website

Is er een gehandicaptentoilet, mag mijn blindegeleidehond mee naar binnen? De antwoorden op deze, en andere vragen over toegankelijkheid van onder andere Haags ziekenhuizen, sportclubs, theaters of andere gebouwen, zijn nu te vinden op de website voorall.nl/samenoppad

Iemand die in een rolstoel zit, een visuele beperking heeft, slecht ter been is of sneller moe is, wil van tevoren weten of een gebouw de juiste voorzieningen heeft. Zoals een gehandicaptentoilet, geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking, of een ringleiding in vergaderzalen en theaters voor mensen die niet (goed) kunnen horen. 

Met deze nieuwe website biedt  de belangenvereniging Voorall  Hagenaars met een beperking een handig overzicht van toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag, van strandtent tot parkeerplaats. Zo kan iedereen voor zichzelf al van tevoren uitzoeken of het mogelijk is om de locatie te bezoeken. Op de website  www.voorall.nl/samenoppad is de toegankelijkheid van ruim 900 locaties in Den Haag raadplegen.  

Capelle a/d IJssel, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer werken gezamenlijk aan het project ‘Samen op pad'. Het project heeft als doel met slim (her)gebruik van digitale informatie bij te dragen aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de metropoolregio voor mensen met een beperking. De gemeenten faciliteren en organiseren dat met digitale informatievoorziening en toepassingen.